NavMenu

Novoosnovani Centar za održivi razvoj juga Srbije, sa sedištem u Leskovcu, počeo sa svojim radom

Izvor: eKapija Sreda, 17.05.2006. 08:46
Komentari
Podeli

Zahvaljujući inicijativi koju je udruženje građana "Edukacioni centar" iz Leskovca nedavno pokrenulo u saradnji sa nevladinim organizacijama "ABC" iz Vranja i "Inicijative" iz Prokuplja, 12. maja 2006. godine u Leskovcu osnovan je Centar za održivi razvoj juga Srbije.

Reč je o organizaciji koji bi svojim radom trebalo da pruži podršku privrednim subjektima, lokalnim samoupravama i javnim preduzećima u postupku izrade strateške i projektne dokumentacije, zatim edukaciji njihovih članova, kao i boljoj međusobnoj, ali i komunikaciji sa čelnicima republičkih institucija i međunarodnim razvojnim partnerima.

Osnivačkoj skupštini Centra prisustvovalo je 14 lica u svojstvu osnivača, 20 predstavnika privrednih subjekata, banaka, NVO i medija sa teritorije jablaničkog, pčinjskog i topličkog okruga, kao i predstavnici Fonda za razvoj opštine Leskovac.

Istog dana održan je i svečani deo Osnivačke skupštine na kome su kao prezentatori učestvovati i predstavnici Tima za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva Republike Srbije, tima za izradu strategije održivog razvoja Srbije, srpskog ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, SIEPA i beogradskog magazina "Ekonomist".

Kancelarije novoosnovanog Centra za odrzivi razvoj juga Srbije (CORJS) nalaze se u Ulici Stojana Ljubica bb u Leskovcu, a broj telefona i faksa te organizacije je 016/ 215-413.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.