Izvor: Pregled | Nedelja, 14.05.2006.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najveća svetska internet prodavnica "Amazon.com" okrenula leđa kompaniji "Google"

Američki softverski proizvođač "Microsoft" odneo je pobedu nauštrb rivalskog "Google", vlasnika najpopularnijeg internet pretraživača.

Naime, najveća internet prodavnica "Amazon.com", započela je sa korišćenjem "Microsoft" tehnologije sa kojom će biti pokretan "Amazon A9" pretraživač, što se dosad odvijalo u saradnji sa "Google".

"Amazon A9" pretraživač pruža mogućnost pretraživanja različitih kategorija, veba, knjiga i blogova, a reč je o samostalnoj strani za pretraživanje www.a9.com i o tehnologiji za pretraživanje korišćenoj na internet stranici www.amazon.com.

Novi "Microsoft" program za pretraživanje i povezivanje sa korisnikom objedinjuje različite internet usluge američkog softverskog proizvođača, poput pretraživača, e-mail, brzo komuniciranje porukama, te sigurnost na stranici "Live.com".

"Google" i "Yahoo" izgradili su nekoliko milijardi USD vredno poslovanje prvenstveno potpomognuto prodajom internet oglasa od pretraživača, a "Microsoft" je u tom segmentu poprilično zaostajao za svoja dva rivala. Ali, uprava "Microsoft" čvrsto je odlučila da zatvori taj jaz sa tehnologijom "Windows Live" i novim oglašivačkim sistemom "plaćanje klikom miša" pod nazivom "adCenter".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.