NavMenu

Novi simbol glavnog grada i zvanično "Most na Adi"

Izvor: eKapija Petak, 16.12.2011. 08:51
Komentari
Podeli

Odbornici grada Beograda usvojili su sinoć Odluku da novi most preko Save nosi ime "Most na Adi", čime je ispoštovana želja većine Beograđana. Predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović ukazao je da je većina građana prestonice izrazila želju da novi most ponese upravo taj naziv.

–To je kratko i jasno ime koje je, praktično, već zaživelo i koristi se u svakodnevnom govoru. Takođe, želeli smo da izbegnemo situaciju iz prošlosti da građani ne zovu most po zvaničnom imenu – istakao je Stanimirović.

"Most na Adi" kao sastavni deo unutršnjeg prstena imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za metro i dve pešačko – biciklističke staze. Dugačak je 969 metara i širok 45 metara, sa pilonom visokim 200 metara. Novi most će omogućiti građanima da sa jedne na drugu stranu reke pređu bez velikiih saobraćajnih gužvi i da uštede oko 30 minuta vremena, dok se očekuje da intezitet saobraćaja preko postojećih mostova bude značajno smanjen.

Takođe, odbornici su u objedinjenoj raspravi usvojili odluku da prostor ispred Palate "Beograd" ponese ime "Plato Đoke Vještice", a da plato ispred "Beogradske arene" na Novom Beogradu dobije naziv po proslavljenom košarkaškom treneru Aleksandru Nikoliću. Ovom odlukom odbornici Skupštine grada završili su 37 sednicu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.