NavMenu

JTI dostigao 13,5% udela u prodaji na tržistu Srbije - Nastavljena dugoročna saradnja sa kompanijom "Mercata"

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2011. 13:40
Komentari
Podeli

Potpisivanje ugovoraPotpisivanje ugovora

"Japan Tobacco International" (JTI) i "Mercata" potpisali su nov petogodišnji ugovor o saradnji, čime je osigurana distribucija brendova kompanije JTI za narednih pet godina.

- Poslednjih 10 godina bile su veoma uspešne za "Japan Tobacco International" i "Mercatu". Prema podacima agencije "Nilsen", kompanija JTI je u oktobru ove godine dostigla udeo u prodaji od 13,5% na tržištu Srbije. Od potpisivanja ugovora o ekskluzivnoj saradnji sa "Mercatom" 2008. godine, prema internim podacima kompanije JTI prodaja je porasla za oko 70% - rekao je Martin Bredok, predsednik kompanije JTI za Zajednicu nezavisnih država, Bugarsku, Rumuniju i Zapadni Balkan.

- Obnavljanje našeg ugovora doneće nam stabilnost i predvidivost koje su nam potrebne za dalji razvoj poslovanja u Srbiji. Posvećeni smo daljem ulaganju u Srbiju - dodao je on.

Od kada je kupila "Duvansku industriju Senta" 2006. godine, kompanija JTI je u Srbiji investirala u Srbiji više od 100 mil USD, pokrenula proizvodnju cigareta, modernizovala pogone i započela izvoz cigareta u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku i Albaniju, kao i duvana u Evropsku uniju, navedeno je u saopštenju kompanije "Japan Tobacco International".

- Kompanija JTI je došla u Srbiju sa dugoročnom strategijom investiranja i razvoja. Planiramo da nastavimo sa ulaganjima u naše ljude, brendove, proizvodnju i distribuciju. Naš cilj je da potrošačima i trgovcima obezbedimo najviši nivo usluga, informacije o našim proizvodima, pomoć u izlaganju robe, kao i blagovremenu dostavu i kontrolu zaliha - naglasio je Kristijan Kring, potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan.

- Sa kompanijom "Japan Tobacco International" sarađujemo već dugi niz godina, a poslednje tri godine smo njen ekskluzivni distributer. Zahvaljujući bliskoj saradnji, koordiniranom radu i posvećenosti zajedničkim ciljevima, postignut je značajan uspeh na tržištu. "Mercata" je izbila na prvo mesto po poslovnom prihodu u grupi kompanija koje se bave veleprodajom i distribucijom u Srbiji – rekao je Čedomir Ćirović, direktor kompanije "Mercata".

JTI zapošljava više od 300 radnika u Beogradu i Senti i sarađuje sa preko 500 proizvođača duvana i oko 200 sezonskih radnika, dok "Mercata" zapošljava 330 radnika, stoji u saopštenju kompanije JTI.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.