NavMenu

"Osa Računarski inženjering" dodelila studentu Aleksandru Milovanoviću nagradu "Petar Damjanović"

Izvor: eKapija Četvrtak, 15.12.2011. 12:55
Komentari
Podeli

Uručenje nagrade Aleksandru MilovanovićuUručenje nagrade Aleksandru Milovanoviću

Kompanija "OSA Računarski Inženjering", pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke, petu godinu zaredom dodelila je nagradu "Petar Damjanović", za najbolji rad iz oblasti izrade mašina i uređaja programskim paketom "Autodesk Inventor". Dobitnik ovogodišnje nagrade, koja iznosi 1.000 EUR, jeste Aleksandar Milovanović, student Mašinskog fakulteta u Beogradu za rad "SUS motor – motorcikl", saopštila je "OSA Računarski inženjering".

Nagrada je ustanovljena kako bi promovisala nove tehnologije, a pravo učešća na ovogodišnjem konkursu imali su studenti mašinskih fakulteta i visokih strukovnih škola Srbije, dok će sledeće godine konkurs obuhvatiti i studente iz Slovenije i Hrvatske.

- Ova godina je za kompaniju "OSA Računarski inženjering" posebno bitna. Tržište se za nas proširilo, dobili smo distribuciju na novim teritorijama, i to u Hrvatskoj, Sloveniji i Albaniji. Otvorili smo i dve nove firme u Hrvatskoj i Sloveniji, i želja nam je da se konkurs "Petar Damjanović" digne na viši nivo održavanjem istog i u ove dve zemlje - rekao je Željko Tomić, direktor kompanije "OSA računarski inženjering".

Nagrada "Petar Damjanović" dodeljuje se od 2007. godine studentima koji na najbolji način povežu idejno rešenje sa mogućnošću njegove realizacije u programu "Autodesk Inventor", kako bi se konkurentan proizvod plasirao na tržište u najkraćem roku.

Uručenje nagrade Aleksandru MilovanovićuUručenje nagrade Aleksandru Milovanoviću

"Autodesk Inventor" namenjen je radu sa izuzetno složenim sklopovima, a tehnička dokumentacija se dobija automatskim kreiranjem željenih projekcija modelovanog dela ili sklopa.

Prošle godine, osim dodele nagrada, kompanija "OSA Računarski inženjering" tehnički je opremila i "Autodesk" računarsku učionicu na Mašinskom fakultetu u Beogradu, kako bi pomogla budućim mašinskim inženjerima da savladaju standarde 3D CAD projektovanja. Pored "Autodesk"-ovog softvera učionica je opremljena i ploterom "Canon image PROGRAF iPF815", koji donacija kompanije "OSA Računarski inženjering" Mašinskom fakultetu, navedeno je u saopštenju.

Konkurs i nagrada "Petar Damjanović" nose ime po jedom od osnivača kompanije "OSA Računarski inženjering" koji je doprineo razvoju saradnje mašinstva i informatike u našoj zemlji i inostranstvu. Osim toga, on je aktivno učestvovao u profilisanju IT tržišta, a radio je i na razvoju zakonskih rešenja vezanih za zaštitu autorskih prava u domenu softvera i doprinosio uvođenju novih tehnologija, prevashodno na tehničkoj primeni računara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.