Izvor: eKapija | Utorak, 13.12.2011.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd postaje evropski centar zelene gradnje - "Green buliding expo and conference" od 23. do 25. februara 2012.

(Foto: b)

Beograd će u februaru postati evropski epicentar zelene granje. Na Konferenciji koju organizuje Savet zelene gradnje Srbije, svi posetioci dobiće jedinstvenu priliku da čuju svetske predavače iz ove oblasti.

Konferencija će biti održana u sklopu Sajma zelene gradnje, od 23. do 25. februara 2012. godine.

- Zvezda konferencije svakako će biti Džeri Judelson iz SAD, često nazivan i "Kum zelenog", jedan od pionira LEED standarda, autor desetine knjiga i najpoznatiji predavač zelene gradnje u svetu - kaže Marija Golubović, predsednica Saveta.

Ideja konferencije je da se na jednom mestu nađu predstavnici svih međunarodnih standarda zelene gradnje, što je redak slučaj bilo gde u svetu. Tako će publika iz Srbije i regiona na jednom mestu moći da se upozna sa zelenim standardima koji potiču iz Britanije, Nemačke, Francuske i SAD-a, a koji se primenjuju širom sveta, navedeno je u saopštenju Saveta zelene gradnje.

BREEAM standard zelene gradnje predstaviće Terens Beket iz Velike Britanije, HQE standard predstaviće Bruno Mesure iz Francuske, o DGNB standardu govoriće Frenk Hajnlajn iz Nemačke, a međunarodni standard zelene gradnje LEED predstaviće Dženivin Kvan iz SAD, potpredsednik "USGBC International".

Takođe, na konferenciji će govoriti i Dominika Červinska, koja dolazi iz sedišta organizacije Svetskog saveta zelene gradnje u Torontu, kao i profesionalci koji su angažovani na zelenim projektima u Srbiji i regionu, i poseduju iskustva u procesu sertifikacije zelenih zgrada u lokalnim okolnostima.

Prijave za Sajam i konferenciju već su počele, a organizator upozorava da je broj mesta ograničen kako bi bila omogućena kvalitetnija diskusija sa predavačima, te da se zainteresovani prijave za rezervacije.

Među potvrđenim predavačima je i Devin Sailor ("Colliers International"), saopštio je Savet zelene gradnje.

Više o događaju možete pogledati na sajtu www.greenbuildingexpo.rs


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.