NavMenu

Kako izabrati dobar otirač?

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.12.2011. 14:22
Komentari
Podeli

Razni oblici prljavštine, peska i vlage svakog dana se unose u objekte ostavljajući pritom vidljive mrlje i fleke na skupocenim podnim oblogama. Ovo ne samo da može da utiče na prvi utisak poslovnog partnera, stranke ili posetioca koji ulazi u ovaj objekat već može i da bude opasno u pogledu bezbednosti, skupo u pogledu troškova održavanja i čišćenja i u velikoj meri utiče na opšti utisak koji ulazni prostor ostavlja na posetioce kao i na zaposlene. Kvalitetno opremljen ulazni prostor sa odgovarajućim profesionalnim otiračima pruža zaštitu od klizanja a pritom igra bitnu ulogu u smanjenju troškova održavanja.

Funkcionalnost

3M Nomad otirači – podne prostirke imaju tradiciju dugačku preko 35 godina, razvijeni u jedan sistem koji će efikasno i pouzdano da zaštiti objekat od nečistoće. Svaki sistem treba da se sastoji od jednog spoljnog otirača koji će ukloniti grube nečistoće dok će unutrašnji otirač efikasno uklanjati finu prašinu i vlagu. Istraživanja su dovela do zaključka da je idealna konstrukcija otirača spirlana-omča (trodimenzionalna struktura), koja na najpouzdaniji način može da izvrši tri glavne funkcije otirača kako bi on bio efikasan: 1. prihvatanje prljavštine 2. sakrivanje prljavštine 3. zadržavanje prljavštine.

Efikasnost

Linija 3M Nomad profesionalnih otirača je tokom godina stalno unapređena, tako danas možete naći najveći izbor raznih otirača iz kojih se jednostavno može sastaviti sistem koji na najefikasniji način umanjuju i do 99% prljavštine. Zahvaljujući toj raznovrsnosti u izboru 3Move ponude, postoje idealna rešenja za najrazličitije vrste i veličine objekata komercijalnog tipa. Kada birate odgovarajući sistem otirača, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko aspekata: Gde će se otirač postaviti – u unutrašnjem prostoru ili ispred ulaza, na otvorenom? Koliko ima dnevno pešačkog prometa? Koja je vrsta objekta u pitanju? Da li se objekat nalazi u ruralnoj ili urbanoj sredini? Koja vrsta prljavštine je najčešća?

Profesionalni savet

"Ko pita taj ne skita" - kaže naš narod. Već u projektnoj fazi izgradnje ili u fazama renoviranja, kompanija 3M će pomoći da se kreira veoma efektan ulazni prostor, istovremeno nudeći jednostavno uklapanje u arhitekturu enterijera.

- Naš zadatak vidimo u tome da zaštitimo investiciju, produžimo vek trajanja skupocenim podnim oblogama a istovremeno smanjimo troškove održavanja i na taj način povećamo sigurnost - navode u kompaniji 3M.

Sigurnost

Višegodišnje iskustvo na svim kontinentima i proizvođač koji je poznat po visokim standardima i kvalitetu daje sigurnost da će odabrani proizvod biti pouzdan partner koji svakim danom izvršava svoj zadatak i ispunjava očekivanja. Kompanija 3M to garantuje 5 godina od dana kada kupite 3M Nomad profesionalni otirač.


Nomad Terra

Nomad Terra linija je pravi stručnjak za skidanje nečistoće, za upotrebu na otvorenom prostoru, u vetrobranu i u zatvorenom prostoru. Zahvaljujući svojoj postojanoj otvorenoj strukturi, ovi proizvodi hvataju skoro svu grubu nečistoće i time sprečavaju njen unos u zgradu. Otpornost na UV-zračenje obezbeđuje da ovaj otirač ne menja boju niti se deformiše.

Nomad Optima

Proizvodi sa aluminijumskim profilom iza linije Nomad Optima su dugog veka tokom koga nude odličnu zaštitu od prljavštine i vlage u vetrobranima ili kao nadgradni otirači uz adekvatan ram. Mogu da se kombiju sa ispunama od tekstila, gume ili četke.

Nomad Modular

Nomad Modular predstavlja estetsko i kvalitetno rešenje za vaš vetrobran. Ove prostirke predstavljaju idealnu ravnotežu između zadržavanja prljavštine i apsorpcije vlage. Modularni sistem vam omogućava da uskladite svoje estetske zahteve sa klimatskim uslovima dok zamena otirača zahteva zamenu pojedinih pločica a ne celog otirača.

Nomad Aqua PLUS

Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji dvostrukog vlakna, omčaste strukture kao i drenažnom sistemu, Nomad Aqua PLUS je pravi stručnjak za uklanjanje vlage i prljavštine u unutrašnjosti objekta. Ovaj otirač ima sposobnost da upitje do 5.5 litara tečnosti po m².

Nomad Basic Entry

Idealna zamena za otirače koji se rentiraju! Izuzetno efikasno uklanjanju nečistoću, upijaju i do 4 litara tečnosti po m². Omogućava da Vi odlučite kada je vreme da se otirač zameni što ga čini fleksibilnijim i ekonomičnijim od rent-a-matt rešenja.

Svi proizvodi se mogu koristiti samostalno ili kombinovano kao sistem otirača, radi postizanja željenog efekta na bilo kom ulazu.

3M Nomad otirači su:
• ugradni ili nadgradni
• po meri kupca
• UV-otporni
• sertifikovani, B1 - teško zapaljivi materijali
• raznovrsni, sa najširom ponudom vrsta i boja
• testirani u preko 35 godina primene na tržištu
• superiornog kvalitet i imaju 5 godina garancije

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.