NavMenu

Otvoreno rekonstruisano kardiološko i kardiohiruško odeljenje u Tiršovoj

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.12.2011. 11:00
Komentari
Podeli

Kardiološko i kardiohirurško odeljenje Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici otvoreno je juče nakon završetka rekonstrukcije i opremanja objekta koji je finansirala Banka Intesa pod pokroviteljstvom Tatjane Tadić.

Banka Intesa je izdvojila 25 miliona dinara za projekat koji je uključio izradu i sprovođenje kompletnog plana arhitektonsko-građevinskih, mašinskih i elektro radova na površini od 480 m2, kao i opremanje prostora. Tokom radova postavljene su nove podne i zidne obloge, pregradni zidovi i kompletna instalacija, dok su dotrajala bolnička signalizacija i medicinske gasne instalacije zamenjeni savremenijim elementima. Takođe, hodnici, bolničke sobe i prostorije za odmor dežurnih lekara opremljeni su novim nameštajem, a ponovo su osposobljene za korišćenje i terasa i staklena lanterna, kao predivan prostor za boravak i igru dece.

- Renovirano odeljenje Kardiologije i kardiohirurgije će od sada biti izuzetno moderno, visokotehnološki opremljeno, tako da može da obezbedi vrhunsko lečenje najtežih bolesnika. Ilustracija koliko su napredne tehnologije koje su primenjene je da su iznad svakog kreveta izvedene instalacije za gasove i monitoring sistem, a sa odeljenja izlazi 80 kablova najviše kategorije za prenos digitalnih podataka i govornih signala. Najjednostavnije bi se ovo odeljenje okarakterisalo kao savršensto u jednostavnosti, sa toplim tonovima, različito od bilo čega što je do sada na Klinici urađeno. Bez lažne skromnosti mogu da kažem da nam na tom odeljenju mogu pozavideti i vrhunske evropske dečje bolnice. To je najlepši novogodišnji poklon Banke Intesa deci koja boluju od srca - rekla je Ida Jovanović, generalna direktorka Univerzitetske dečije klinike.

Kardiologija i kardiohirurgija su među najelitnijim, ali najopterećenijim službama Klinike. U njima se godišnje bolnički leči 1.500 mališana koji boluju od najtežih bolesti srca.

- Stanje u kome se nalaze zdravstvene ustanove je ogledalo stepena civilizacijskog razvoja jedne nacije. Ako nismo u stanju da se mobilišemo i da zajedničkim snagama pomognemo državi da taj stepen podigne, onda nismo dostojni da nosimo epitet uspešnih i društveno odgovornih kompanija - izjavila je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banke Intesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.