NavMenu

Ribolov i ribarstvo na teritoriji opštine Bogatić

Izvor: eKapija Sreda, 07.12.2011. 12:28
Komentari
Podeli

Prirodni vodotoci, kanalska mreža, bare i mrtvaje na teritoriji opštine Bogatić pripadaju Ribarskom području "Srbija – zapad". Ribolovne vode ovog ribarskog područja, osim reke Save, mogu se koristiti za sportski ribolov, a samo se ribolovne vode reke Save mogu koristiti i za privredni ribolov.

Riblji fond u ribolovnim vodama je u državnoj svojini, a ribarska područja ili delovi ribarskih područja se ustupaju na korišćenje. Ribarskim područjima se upravlja na osnovu Programa upravljanya ribarskim područjem i Privremenog programa upravljanya ribarskim područjem. Upravljanye ribolovnim resursima, kao prirodnim bogatstvom i dobrom od opšteg interesa, vrši se u skladu sa principima održivog korišćenja, koji doprinosi očuvanju diverziteta ihtiofaune i ekološkog integriteta vodenih ekosistema. Radi očuvanja i zaštite ribljeg fonda ustanovljava se lovostaj za sve ili pojedine vrste riba na ribarskom području, kao i zabrana lova riba koje nemaju propisanu veličinu.

Teritorija opštine Bogatić ima povoljne prirodne uslove za razvoj ribarstva, privrednog i sportskog ribolova i ribolovnog turizma. Veliki potencijal predstavlja reka Drina, sa velikim brojem rukavaca i starih rečnih korita. Ove ribolovne vode koristi Opštinska organizacija sportskih ribolovaca "Klen", a upravljač ribarskog područja je Privredno društvo "Ekoribarstvo" doo Valjevo.

izvor : Prostorni plan opštine Bogatić

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.