Izvor: eKapija | Petak, 02.12.2011.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Reciklažom do eko torbi - U Novom Sadu održana zajednička ekološka akcija kompanije "Greentech", Centra za održivi razvoj i portala www.budiekofin.com

Kampanja "Say yes to eco bags - Kaži da eko torbama" u organizaciji portala www.budiekofin.com i Centra za održivi razvoj (CENOR) iz Subotice realizovana je u centru Novog Sada u saradnji sa preduzećem za reciklažu plastike Greentech, u subotu, 26. novembra imeđu 11.00 i 16.00 časova. Svi Novosađani koji su tokom akcije doneli 2 PET boce i odložili u namenski kontejner "Greentecha" i "Sekopaka" dobili su jednu ekološku torbu sa sloganom kampanje. Sakupljeno je približno 1000 PET boca, odnosno oko 50 kg otpadne PET ambalaže i reciklirano u fabrici "Greentecha" u Mladenovu.

U toku akcije u prostorijama MZ "Sonja Marinković" održan je i okrugli sto čiji su učesnici bili predstavnici ekoloških udruženja, biznis sektora i medija. U okviru radionice posvećene mogućnostima smanjenja upotrebe plastičnih kesa putem 3R prinicipa (Reduce, Reuse, Recycle) učesnici su imali zadatak da izrade preporuke za stvaranje dobrih navika građana koje bi doprinele smanjenju zagađenja plastičnim kesama, a diskutovano je i omogućnostima saradnje civilnog, javnog i biznis sektora u promociji zelenih ideja i podizanju svesti građana o štetnosti upotrebe plastičnih kesa.

Kampanja je podržana od Gradske uprave za zaštitu životne sredine grada Novog Sada i od Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.