NavMenu

Konferencija "Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije" 5. decembra 2011. u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 02.12.2011. 15:04
Komentari
Podeli

"Business Info Group" organizovaće u ponedeljak 5. decembra konferenciju "Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije" sa početkom u 10 časova u hotelu "Hyatt" u Beogradu.

Konferencija će se održati pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije i Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost Novi Sad, a ima za cilj da sagleda inostrana i domaća iskustva i dobru praksu koncepta uspostavljanja i razvoja programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.

Na skupu će biti reči o tome dokle je Srbija stigla u sprovođenju programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora – koliki je procenat energije iz obnovljivih izvora država predvidela, politici i regulativi Evropske unije u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, iskustvima Danske i Japana u oblasti sprovođenja regionalnih programa energetske efikasnosti kao i o iskustvima država iz regiona.

Konferenciju će otvoriti ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije, Milutin Mrkonjić a na skupu će govoriti i ambasadorka Danske u Republici Srbiji, Mette Kjuel Nielsen, Adriano Martins, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Miloš Banjac, pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije, Bojan Kovačić, direktor Agencije za energetsku efikasnost, Satoru Kurosawa, stalni predsednik Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA za Balkan, Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Lazar Gečevski, direktor Agencije za energetiku i Ian Brown, predstavnik Kancelarija Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji.

Podršku Konferenciji daće i Inženjerska komora Srbije i Konrad Adenauer Fondacija.

Program konferencije možete pogledati ovde



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.