Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.12.2011.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Beogradskom sajmu otvoren 10. međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza"

Potpredsednica Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović otvorila je danas 10. međunarodni sajam preduzetništva "Biznis baza", koji se održava u Beogradu do 3. decembra.

Kalanović je tom prilikom navela da je sektor malih i srednjih preduzeća najvažniji u svakoj zemlji, pa se i u Srbiji tim preduzećima moraju obezbediti posebni podsticaji, naročito u vreme ekonomske krize, navodi sajt Vlade Srbije.

Ona je poručila da će Vlada i u narednom periodu voditi politiku razvoja tog sektora, kako kroz donošenje zakona, tako i kroz olakšice i druge mere.

Trodnevni sajam, pod motom "Iz prve ruke", namenjen je razvoju malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.

Osim domaćih, na sajmu učestvuju i predstavnici iz Nemačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Slovenije. Mala i srednja preduzeća na sajmu će predstaviti svoju ponudu po robnim grupama preduzetnika, proizvođača, trgovaca i uslužnih delatnosti.

U okviru ove manifestacije predstaviće se institucije i državne ustanove sa svojim konceptima koji su u funkciji stvaranja povoljne klime za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.