NavMenu

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga na 10. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza 2011" u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2011. 14:07
Komentari
Podeli

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga iz Leskovca će učešćem na 10. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza 2011", koji se održava od 1. do 3. decembra 2011. godine na Beogradskom sajmu, predstaviti privredne potencijale Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Cilj nastupa pod nazivom "Srpski klaster nameštaja" (SKN) je predstavljanje kapaciteta srpske industrije nameštaja ova dva okruga i jačanje brendova kroz unapređenje veza između preduzeća, naučnih, razvojnih i privrednih institucija u zemlji i inostranstvu.

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga predstaviće se kao organizacija koja je realizacijom brojnih razvojnih projekata kreirala povoljnu poslovnu klimu za razvoj malih i srednjih preduzeća u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Udruženje "Srpski klaster nameštaja" je formirano u maju 2011. godine kroz EU Projekat za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza (SECEP), uz podršku Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Osnivači Udruženja su firme i institucije iz Južne i Centralne Srbije. Cilj Udruženja je da se kroz povećavanje konkurentne sposobnosti članova, promoviše Srbija i brendovi srpskog nameštaja, doprinese stvaranju poslovne klime u Srbiji koja razvija poverenje, podstiče razmenu informacija i inovativni pristup u poslovanju.

- U planu je da se "Srpski klaster nameštaja" koji okuplja 11 proizvođača, predstavi na različitim međunarodnim sajmovima i manifestacijama kako bi se članice povezale sa potencijalnim kupcima iz inostranstva. Takođe, u izradi je nova strategija klastera koja će definisati tržišta na koja bi Udruženje trebalo da se orjentiše, a jedno od njih će svakako biti Rusija – rekla je Milica Dimitrijević, menadžer Udruženja "Srpski klaster nameštaja".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.