Izvor: Pregled | Petak, 05.05.2006.| 21:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Morski svet ispod Taša - Firma "Viridijan" namerava da najkasnije za dva meseca otpočne izgradnju prvog velikog morskog akvarijuma u pećinama ispod Tašmajdanskog parka

Preduzeće za podvodna istraživanja "Viridijan" najavilo je da bi za mesec ili dva moglo početi izgradnju prvog morskog akvarijuma u Beogradu i to u podzemnim pećinama ispod parka Tašmajdan.

Predstavljajući projekat izgradnje 50 podzemnih akvarijuma sa oko 1.000m3 vode, direktor firme "Viridijan" Zoran Lilić rekao je da bi to bio jedan od najlepših akvarijuma u Evropi.

- Oživećemo san o povratku Panonskog mora do Beograda. Projekat će biti više od izložbenog prostora i u prirodan ambijent pećine stavićemo više od 900 morskih stvorenja - rekao je Lilić.

Ministarstvo trgovine, turizma i usluga Srbije i Skupština grada Beograda podržali su projekat na kome preduzeće "Viridijan" radi već devet godina.

Izgradnja akvarijuma biće vredna više od 100 miliona dinara, mada tačan iznos u "Viridijanu" čuvaju kao poslovnu tajnu. Prema rečima Lilića, projektu trenutno nedostaje samo još građevinska dozvola, a koja bi firmi "Viridijan" trebalo veoma brzo da bude izdata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.