NavMenu

"Čist grad, duga ljubav" - U Beogradu otvoren trodnevni "Miteco" forum

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.11.2011. 16:03
Komentari
Podeli

Miodrag MitrovićMiodrag Mitrović

Treći međunarodni "Miteco" forum koji se održava se pod pokroviteljstvom Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda i Ambasade Austrije svečano je otvorio Goran Trivan, sekretar za zaštitu životne sredine. Ovogodišnji "Miteco" forum, organizovan je pod sloganom "Čist grad, duga ljubav" i posvećen je zaštiti životne sredine i buđenju ekološke svesti naših građana.

Forum, koji traje do 25. novembra okupio je brojne goste iz zemlje i inostranstva koji će učestvovati u diskusijama na temu energetike i upravljanja otpadom, mogućnostima razvoja zelene ekonomije na Balkanu, mogućnostima tretiranja medicinskog otpada spaljivanjem, ali i ulozi medija u edukaciji građana.

- Za urbane sredine je metod saradnje između javnog i privatnog sektora dobitno i jedino održivo rešenje. Ovim se stiče građenje poverenja izmenju profesionalnih kompanija i zajednice. U svetlu približavanja Srbije Evropskoj uniji, potrebno je eliminisati istorijsko zagađenje i istorijski otpad. Svesni smo da nas čeka veliki posao na tom putu, ali i da je to šansa za nova zapošljavanja i razvoj zelene ekonomije - rekao je Miodrag Mitrović predsednik kompanije "Miteco".

Miodrag MitrovićMiodrag Mitrović

- "Miteco" je pionir u upravljanju otpadom i svojim društveno odgovornim poslovanjem stekao je poziciju lidera na srpskom tržištu. Politika kvaliteta kompanije emituje se u posvećenom davanju doprinosa društvu kroz odgovornu poslovnu praksu koja ujedno obezbeđuje i reprezentativne finansijske rezultate. Mogućnost zbrinjavanja istorijskog otpada kroz upravljanje industrijskim i opasnim otpadom, kao jedna od usluga koje pruža kompanija "Miteco", daje održivo rešenje koje je potrebno implementirati u naše društvo. Pored upravljanja otpadom, "Miteco" pruža uslugu inženjeringa i konsaltinga u oblasti zaštite životne sredine što doprinosi kvalitetu usluga uz sveobuhvatno sagledavanje problematike, obezbeđujući time održiva rešenja - istakla je Nevena Čolić Mohora, generalni direktor "Miteco grupe".

Da podsetimo, "Miteco Forum" svake treće godine organizuje "Miteco grupa", a vrhunski stručnjaci iz Srbije, Makedonije, Nemačke, Austrije, Švajcarske, Slovenije predstaviće nove trendove, znanja i tehnologije iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, kao i svoje radove i istraživanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.