NavMenu

Uspešne investicije u Srbiji i potencijali za ulaganje - Prvi investicioni forum o turizmu od 24. do 26. novembra

Izvor: eKapija Sreda, 23.11.2011. 15:48
Komentari
Podeli

Prvi investicioni forum o turizmu biće održan od 24. do 26. novembra u beogradskom hotelu "Hyatt" i u Sremskim Karlovcima u organizaciji Nacionalne turističke razvojne korporacije Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Program foruma sadrži panel diskusije o najnovijim kretanjima, trendovima i najboljoj praksi u turizmu i hotelijerstvu, prognoze istaknutih ekonomista i susrete domaćih i stranih investitora.

- Skupu će prisustvovati, prema dosadašnim prijavama, 177 delegata od čega je polovina stranaca. Prisutni na forumu će imati prilike da se upoznaju sa kretanjima u svetu iz oblasti turizma, problemima i mogućnostima za rešavanje, a biće predstavljeni i veliki projekti koji su realizovani u Srbiji – najavio je danas na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije Rafael Pupovac, direktor Nacionalne turističke razvojne korporacije.

Pupovac je naglasio da u bazi Nacionalne turističke razvojne korporacije postoji 130 najavljenih projekata.

- Imamo dosta projekata privatnih investitora koji su veoma interesantni za realizaciju. Cilj je da investitori nađu domaćeg ili stranog partnera kako bi se ovi projekti što pre razvili - rekao je Pupovac.

Program foruma "Održivi turizam za ruralni razvoj" implementiralo je pet agencija Ujedinjenih nacija: FAO, UNDP, UNEP, UNICEF i Svetska turistička organizacija UNWTO.

Goran Petković, državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, je ukazao da je uloga države da pripremi uslove u kojima će moći brže da se grade turistički objekti

- U prvoj etapi Strategije razvoja turizma smo se fokusirali na infrastrukturno opremanje turističkih destinacija, a posebno na opremanje velikih turističkih centara kao što su Kopaonik, Zlatibor, Stara planina, Divčibare, Palić. Cilj je da i dalje nastavimo promociju Srbije kao turističke destinacije za gradski odmor, omladinski turizam, odmor na rekama, jezerima, u banjama – izjavio je Petković.

William Infante, koordinator UNDP-a za Srbiju, je istakao da bi trebalo razvijati sve regione u Srbiji i infrastrukturno opremiti i ruralna područja kako bi se turizam razvio u manjim mestima.

Program foruma:



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.