NavMenu

Srpski proizvođači nameštaja na sajmu "Mebel" u Moskvi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.11.2011. 14:24
Komentari
Podeli

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po prvi put je organizovala i finansijski podržala nastup srpskih proizvođača nameštaja na sajmu "Mebel" u Moskvi. Ovaj najvažniji ruski sajam je počeo danas i trajaće do 25. novembra.

Vodeće kompanije iz Srbije, među kojima su: "Simpo", "Forma Ideale", "Novart", "Jela Jagodina", "Termal-inženjering", "Eurokancom", "Atlas Užice", "Sleep Shop" i "Ćimo" predstaviće svoj potencijal u hali 5 paviljona 7.

- Rusija je veliko tržište koje dosta uvozi i predstavlja šansu za srpske proizvođače nameštaja - istakla je Milena Radović iz SIEPA-e.

Ona je naglasila da treba koristiti dalju liberalizaciju trgovine u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini između Rusije i Srbije i dodala da srpska preduzeća imaju veliki potencijal za dalji proboj na rusko tržište.

Naime, 22. jula ove godine u Beogradu je potpisan novi Protokol između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o izuzecima iz režima slobodne trgovine i pravilima o određivanju zemlje porekla robe. Uz osnovni Sporazum od 28. avgusta 2000. godine, nova lista izuzetaka više ne sadrži u sebi tarifne brojeve 940340 "Drveni kuhinjski nameštaj", 940350000 "Drveni nameštaj za spavaće sobe" i 940360 "Ostali drveni nameštaj".

- Ovim Protokolom otvaraju se nove poslovne mogućnosti za firme iz Srbije, koje sada mogu biti konkurentnije sa svojim cenama na tržištu Rusije u odnosu na proizvođače iz drugih zemalja - objašnjava Radović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.