NavMenu

Mart 2005, Umro novinar Stojan Cerović

Izvor: Politika Utorak, 22.03.2005. 11:40
Komentari
Podeli

U Parizu je 21.03.2005, posle teške bolesti, umro novinar nedeljnika „Vreme” Stojan Cerović (56). Stojan Cerović rođen je u Podgorici 1949. godine. Diplomirao je na grupi za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu 1973. godine. Magistrirao je kliničku psihologiju 1985. na Univerzitetu u Beogradu. Radio je kao asistent na niškom Filozofskom fakultetu od 1974. do 1986. godine. Od 1986. bio je dopisnik Radio Frans internacionala iz Beograda. Jedan je od osnivača nedeljnika „Vreme” 1990. godine, čiji je bio kolumnista i predsednik Upravnog odbora.

Knjiga izabranih tekstova Stojana Cerovića pod naslovom „Bahanalije” objavljena je 1993. u Beogradu, a prevod na švedski pojavio se 1994. godine.Objavljivao je tekstove u mnogim evropskim listovima i časopisima.

Dobitnik je domaćih novinarskih nagrada „Dušan Bogavac” 1991. i „Jug Grizelj” 1995.
Stojan Cerović bio je jedan od osnivača i prvi predsednik Centra za antiratnu akciju (1991–1993).

 

Tagovi:
Stojan Cerović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.