NavMenu

Šest decenija posvećenih kvalitetu nastave, otvorenom umu i globalnoj odgovornosti - Internacionalna škola Beograd proširuje kapacitete

Izvor: eKapija Nedelja, 13.11.2011. 18:25
Komentari
Podeli

Jedna od najstarijih internacionalnih škola u Beogradu krajem novembra proširiće kapacitete. Time će biti obeleženo šest decenija posvećenih najvišem kvalitetu nastave, otvorenom umu i globalnoj odgovornost, navedeno je u saopštenju Internacionalne škole Beograd.

Kada ju je 1948. godine osnovala ledi Pik, žena tadašnjeg ambasadora Velike Britanije u Srbiji, Foreign Colony School je bila smeštena u prostorijama američke misije, kao mesto gde su deca učila uz pomoć britanskih tekstova, malo ko je mogao da pretpostavi da će iz ovih skromnih početaka nastati internacionalna škola kao lider među međunarodnim školama u Beogradu.

Misija Internacionalne škole je da beogradskoj međunarodnoj zajednici pruži dvanaestogodišnju pripremu na svetskom nivou za studije na engleskom jeziku. Njena vizija je da razvije odgovorne i sposobne građane tako što im pruža sveobuhvatno obrazovanje zasnovano na visokim akademskim standardima, sigurnom i pozitivnom obrazovnom okruženju. Nastavni program je holistički, usmeren ka učenicima i zasnovan na njihovom interesovanju i rezultatima.

U Internacionalnoj školi predaju nastavnici devet nacionalnosti, a škola nudi širok izbor vannastavnih aktivnosti koje obuhvataju vizuelne umetnosti i glumačke veštine, kao i sport. Nove prostorije srednje škole i sala za fizičko vaspitanje, koje će biti otvorene 21. novembra , razlikuju se od sličnih u ostalim beogradskim školama, jer su napravljene baš u tu svrhu.

Do sada je školu pohađalo nekoliko hiljada đaka, a ona danas ima 374 učenika 36 nacionalnosti od kojih je 25% iz Srbije.

Internacionalna škola je član mnogih asocijacija: Evropskog saveta internacionalnih škola, Asocijacije škola centralne i istočne evrope, Asocijacije škola i koledža Nove Engleske i Saveta internacionalnih škola.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.