NavMenu

"Vrnjci" ostaju srpski - Kompanija demantovala prodaju ruskoj kompaniji

Izvor: eKapija Utorak, 08.11.2011. 15:25
Komentari
Podeli

Kompanija "Voda Vrnjici" dematovala je navode teksta koji je objavljen u današnjem izdanju dnevnog lista "Blic" pod naslovom "Rusi kupuju Vrnjce", a koji, kako kažu, "sadrži pregršt neistinitih informacija".

"Kompanija 'Voda Vnjci a.d.' nije na prodaju. Nikada o tome nije bilo reči, a ništa slično nije nam ni u dugoročnim planovima. Ponosni smo na činjenicu da smo od privatizacije 2004. godine u većinskom vlasništvu srpske kompanije 'Ekstra pet d.o.o' i da većinski paket akcija predstavlja udeo domaće firme koja isto uspešno posluje i nalazi se među 100 najboljih firmi u zemlji", navedeno je u saopštenju "Vode Vrnjci".

Kompanije, dalje navodi da "činjenica da su se proizvodi kompanije "Voda Vrnjci a.d." našli u zemljama okruženja predstavlja realnost i predmet interesovanja mnogih drugih kompanija, naših poslovnih partnera i konkurencije".

"Ponosni smo i na naš premium brend "Element" koji je za veoma kratko vreme postao izuzetno popularan u gotovo svim eminentim lokalima i klubovima širom zemlje. Toliko se pozitivnih stvari danas odigrava u kompaniji 'Voda Vrnjci', širi se poslovanje na daleka tržišta, zapošljavaju se novi kadrovi, razvija se pozitivna slika o Srbiji kao o sigurnoj ekonomskoj zoni u svetu ali i uspostavlja zdrava konkurentna pozicija koja nam daje za pravo da mnogo vredimo i dugo trajemo.

Primer plasiranja vesti u današnjem broju "Blica" da je kompaniju 'Voda Vrnjci' kupila ruska firma "Zaab" najbolje pokazuje koliko nečija neinformisanost ili još bolje rečeno, amaterski pristup ekonomiji, može, u ovim privredno teškim vremenima, da šteti poslovanju jedne uspešne kompanije kakva jeste Voda Vrnjci a.d." - stoji u saopštenju.

Kompanija je saopštila da se u slučaju "Vode Vrnjci" ne radi o prodaji ovog poznatog srpskog brenda, već o međusobnoj trgovini manjinskih vlasnika, što je daleko od preuzimanja većinskog paketa i radikalne promene vlasničke strukture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.