Izvor: Tanjug | Četvrtak, 27.04.2006.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na aukciji u Novom Sadu prodato 12 vojvođanskih preduzeća, novog vlasnika dobili "Lola", VIG, "Bek", "Žitoprodukt" ...

Na 167. javnoj aukciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju 26. aprila 2006. prodat je društveni kapital 12 vojvođanskih preduzeća za ukupno 432 miliona dinara.

Fabriku opreme i mašina "Lola" u Vrdniku, koja je dosad bila u sastavu beogradske "Lola korporacije", po ceni od 68 miliona dinara kupio je Slovenac Ivan Črnkovič, vlasnik metalske firme "Rotis" iz Ljubljae, koja celokupnu svoju proizvodnju izvozi na tržište EU i drugih zemalja.

Novosadski VIG - "Vodovod i grejanje" prodat je po ceni od 33,4 miliona, vlasniku novosadske prehrambene industrije "Citrus" Nikoli Radanoviću, dok je zrenjaninsku industriju mesa "Bek" kupio je Beograđanin Miloš Jović po ceni od 48,2 miliona dinara.

Najveću cenu na tom nadmetanju postigla je vrbaska trgovina na malo "Vojvodina promet", koju je za 118 miliona dinara kupila beogradska trgovinska firma "Alfa partners".

Zrenjaninski "Žitoprodukt" prodat je Beograđaninu Đorđu Božiću za 88,5 miliona dinara. Nove vlasnike dobila su i preduzeća "Avala" i "Agroservis" u Kikindi, "Zidara" iz Bečeja, vršački "Biro plus", subotički "Transport", "Sirovine Banat" iz Zrenjanina i novosadski "Konstruktor", dok ponuda preduzeća "Poljoprivreda doline" iz Oroma nije uspela.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.