NavMenu

Na aukciji u Novom Sadu prodato 12 vojvođanskih preduzeća, novog vlasnika dobili "Lola", VIG, "Bek", "Žitoprodukt" ...

Izvor: Tanjug Četvrtak, 27.04.2006. 15:24
Komentari
Podeli

Na 167. javnoj aukciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju 26. aprila 2006. prodat je društveni kapital 12 vojvođanskih preduzeća za ukupno 432 miliona dinara.

Fabriku opreme i mašina "Lola" u Vrdniku, koja je dosad bila u sastavu beogradske "Lola korporacije", po ceni od 68 miliona dinara kupio je Slovenac Ivan Črnkovič, vlasnik metalske firme "Rotis" iz Ljubljae, koja celokupnu svoju proizvodnju izvozi na tržište EU i drugih zemalja.

Novosadski VIG - "Vodovod i grejanje" prodat je po ceni od 33,4 miliona, vlasniku novosadske prehrambene industrije "Citrus" Nikoli Radanoviću, dok je zrenjaninsku industriju mesa "Bek" kupio je Beograđanin Miloš Jović po ceni od 48,2 miliona dinara.

Najveću cenu na tom nadmetanju postigla je vrbaska trgovina na malo "Vojvodina promet", koju je za 118 miliona dinara kupila beogradska trgovinska firma "Alfa partners".

Zrenjaninski "Žitoprodukt" prodat je Beograđaninu Đorđu Božiću za 88,5 miliona dinara. Nove vlasnike dobila su i preduzeća "Avala" i "Agroservis" u Kikindi, "Zidara" iz Bečeja, vršački "Biro plus", subotički "Transport", "Sirovine Banat" iz Zrenjanina i novosadski "Konstruktor", dok ponuda preduzeća "Poljoprivreda doline" iz Oroma nije uspela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.