Izvor: eKapija | Utorak, 01.11.2011.| 12:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Mercatoru" odobreno preuzimanje "Familija marketa"

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je trgovinskom lancu "Mercator-S" preuzimanje u zakup objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju "Familija marketi", saopštila je danas ta kompanija.

Zakupom 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji, ukupne površine 22.000 m2 "Mercator-S" preuzima zalihe, opremu, kao i 300 zaposlenih "Familija marketa".

"Mercator-S" je na ovaj način učvrstio poziciju drugog najvećeg trgovca na srpskom tržištu i proširio mrežu prodajnih objekata u gradovima u kojima do sada nije bio prisutan, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Bašta, Bor i Knjaževac, navodi se u saopštenju.

"Mercator-S" će 2011. godinu završiti po planu, sa oko 50.000 m2 novog poslovnog prostora i oko 700 novih radnika u Srbiji, kako je ranije i najavila "Mercator Grupa".

Inače, "Mercator" koji u Srbiji ima "Roda markete" i "Roda supermarkete" će i u prodajnim objektima "Familija marketa" ponuditi proizvode domaćeg porekla, sa učešćem preko 70%.

- Najnovijim partnerstvom i proširenjem poslovanja, "Mercator" u svojim preduzećima "Mercator-S", "Intersport" i "Modiana" zapošljava blizu 5.000 ljudi i na taj način ostaje jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji - navode u toj kompaniji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.