NavMenu

Zvuk, miris i slika - Filmske projekcije u japanskim bioskopima uskoro će biti obogaćene i sinhronizovanim mirisnim efektima

Izvor: Pregled Sreda, 26.04.2006. 13:19
Komentari
Podeli

Već naviknuti na zvučne efekte visoke tehnologije ljubitelji filma u Japanu uskoro će moći da prisustvuju i prvim projekcijama u svetu sa sihronizovanim mirisnim efektima.

Kompanija "Sošiku" u čijoj se nadležnosti nalazi određen broj bioskopa u Japanu, ovih dana je saopštila da će u dva bioskopa u toj zemlji biti prikazivan holivudski film "Novi svet" (The New World) uz mirisne efekte kojima će se upravljati preko informatičkog sistema osmišljenog u firmi "NTT comunication".

Tokom 2005. godine u nekoliko bioskopa u Japanu u kojima je prikazivan film Tima Bartona "Čarli i fabrika čokolade" (Charlie and the Chocolate Factory) ispuštan je miris čokolade.

Međutim, novi sistem za mirisne efekte mnogo je sofisticiraniji. On omogućava emitovanje 6 različitih mirisa u funkciji scena

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.