NavMenu

Milioni za životnu sredinu - Upravni odbor NIS odlučio da u ekološke projekte u Pančevu uloži 155 mil EUR

Izvor: Danas Utorak, 25.04.2006. 16:35
Komentari
Podeli


Nakon hitnih mera za snižavanje rizika od nastajanja akcidenata, Upravni odbor NIS doneo je odluku o pokretanju dugoročnih kapitalnih investicija kako bi se trajno rešilo pitanja zaštite životne sredine na područjima na kojima ta kompanija ima svoja postrojenja.

Usvajanjem Akcionog plana zaštite životne sredine Rafinerije nafte Pančevo započeo je novi ciklus investicija u Rafineriji, čija vrednost dostiže 155 mil EUR. Taj plan definiše prioritetne projekte razvoja koji neposredno utiču na unapređenje zaštite životne sredine i doprinose dobijanju proizvoda evropskog kvaliteta.

"U saradnji sa renomiranom firmom RIMAP, NIS će i dalje preventivno raditi na smanjenju rizika od akcidenata. Ulaskom u sistem RIMAP, NIS je obezbedio uslove za unapređenje tehnologije održavanja postrojenja, čime će se znatno povećati pouzdanost i efikasnost rada. Osim višestruke koristi za NIS, na ovaj način će u veoma kratkom roku biti podignut nivo zaštite životne sredine u blizini postrojenja i zemlji u celini", ističu u toj kompaniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.