NavMenu

Otvorena "Prirodnjačka kuća" na Carskoj bari

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.10.2011. 09:02
Komentari
Podeli

Uz prisustvo predstavnika grada Zrenjanina, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Republike Srbije Fonda za zaštitu životne sredine, kao i mnogobrojnih gostiju, u petak (21. oktobar 2011. godine) je u specijalnom rezervatu prirode "Carska bara" svečano otvorena "Prirodnjačka kuća", u kojoj su izložene slike i eksponati ptica i životinja koji naseljavaju ovo područje.

Dušanka Sremački, pokrajinska sekretarka za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine zahvalila se na pozivu, istakavši svoje zadovoljstvo rezultatima zajedničkog rada.

- Pokrajinski sekretarijat se, zajedno sa upravljačem rezervata i gradom Zrenjaninom potrudio da "Prirodnjačka kuća" oslikava sve prirodne vrednosti prostora u kome se nalazi. Samim tim što je specijalan rezervat, proglašen prirodnim dobrom, sa donetim prostornim planom za područje i da obiluje raznovrsnim biljnim i životinjskim svetom, postojala je potreba da to sačuvamo, ali i promovišemo – rekla je Dušanka Sremački, dodajući da je novootvorena Kuća poklon, pre svega za decu Vojvodine, Srbije i regiona.

Direktor Ribarskog gazdinstva "Ečka" Nenad Radulović najavio je da će "Prirodnjačka kuća" biti otvorena za posetioce tokom cele godine, svakog dana od 7 do 15 časova. Kako je rekao, u narednom periodu očekuje se i uvođenje obilaska rezervata turističkim vozićem, otvaranje amfiteatra u dvorištu, koji će služiti u edukativne svrhe, kao i postavljanje kamera koje će snimati gnezda orlova belorepana duž rezervata.

Specijalni rezervat prirode "Stari Begej – Carska bara" nalazi se na 17 kilometara južno od Zrenjanina i oko dva kilometra od magistralnog puta između Zrenjanina i Beograda, a zauzima površinu od oko 1.600 hektara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.