NavMenu

Jubilej preduzimljivih žena - Proslavljena petogodišnjica nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.10.2011. 15:58
Komentari
Podeli

Udruženje poslovnih žena Srbije proslavilo je sinoć u Beogradu pet godina nagrade "Cvet uspeha za ženu zmaja", a Udruženje je iskoristilo priliku da nagradi deset najuspešnijih poslovnih žena koje su proglašene za srpske ambasadorke.

- Nagrada "Cvet uspeha za ženu zmaja" u posednjih 5 godina dobilo je 40 žena za kreiranje uspeha iza kojeg stoji rad, strpljenje, kreativnost i upornost, a od deset ambasadorki njih 5 je proglašeno za ženu zmaja u nekoj od prethodnih godina - rekla je Sanja Popović-Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Na svečanosti u beogradskom Pozorištu na Terazijama bila je predstavljena većina od 40 žena zmajeva, posebna zahvalnost i pažnja ukazana je nagrađenim ambasadorkama: vlasnici firme "Afrodite Mode Collection" Afroditi Bajić, vlasnici radionice za izradu torti i kolača "Dessert" Zorici Selaković, direktorki bolnice "Bel Medic" Jasmini Knežević, direktorki preduzeća "Stanojević" Ljiljani Stanojević, direktorki firme "Etno" Sanji Knežević, suvlasnici firme "Novitas" Dragici Božinović, vlasnici preduzeća "Arhi.pro" Anji Ivani Milić, vlasnici firme "Maja Promet" Marini Milović, vlasnici agencije za konsalting "MS Employment" Mariji Stevanović.

Specijalna nagrada za inovativnost koju dodeljuje Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ) uručena je preduzetnici i ambasadorki Nataši Milanović, vlasnici firme "Biosil", koja je svoju nagradu posvetila svim inovatinim ženama u Srbiji.

Deset ambasadorki izabrano je između 37 kandidatkinja, a sve ambasadorke su se složile da je ova titula "lepa ali velika obaveza" i obećale da će zajedničkim snagama raditi na promociji preduzetništva i ohrabrivati sve mlade ljude da sami započnu posao.

- Ako se premišljate da li da započnete sopstveni biznis, ne posustajte i krenite već danas - poručila je Dragica Božinović, suvlasnica trgovinskog lanca "Novitas".

Projekat "Ambasadorke ženskog preduzetništva" organizuju Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Srbije i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA). Cilj projekta je da pospeši razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Srbije kroz podsticanje preduzetničkog potencijala žena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.