Izvor: Danas | Petak, 21.04.2006.| 14:35

Kompletna imovina Tekstilnog preduzeća "Froteks" biće prodata u narednih 20 dana - kupcima se nude konfekcijski pogoni u Užicu i Arilju, osnivački udeo u firmi Euroteks ...

Celokupna imovina Tekstilnog preduzeća Froteks, koje je nedavno bankrotiralo, biće prodata neposrednom pogodbom u narednih dvadesetak dana, jer nije uspeo pokušaj reorganizacije firme tokom stečajnog postupka, uvedenog pre dve godine.

Očekivanje je da će prodajom imovine biti prikupljeno oko 200 miliona dinara, od čega bi trebalo da se namire poverioci. Na dan uvođenja stečaja preduzeće je dugovalo oko 290 miliona dinara, ali je ta suma u međuvremenu uvećana za iznos kamata. Od imovine preduzeća do sada su prodate 3 garaže, jedan stan, 3 prodavnice, livnica sa opremom i deo razboja i ostvarena dobit od 22,3 miliona dinara.

U narednom periodu kupcima će biti ponuđene zgrade komercijalne službe u Užicu i konfekcije u pogonu u užičkom naselju Turica, ceo pogon u Arilju, ali i osnivački udeo Froteksa od 1,4 miliona dinara u preduzeću Euroteks.

Iako za neposrednu nagodbu ne postoji zakonska obaveza o oglašavanju prodaje, ona će ipak biti oglašena u medijima. Zainteresovani kupci moći će da dostave ponude o kojima će odlučivati odbor poverilaca.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.