Izvor: Tanjug | Petak, 21.04.2006.| 15:45

Nacionalne TV frekvencije u Srbiji dobile televizije Avala, B92, Pink, Fox, Košava i Happy TV, dok će nacionalni radio program ubuduće emitovati Radio B92, Indeks, Radio S, Fokus i Roudstar radio

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) odlučio je da dozvole za emitovanje televizijskog programa na teritoriji cele Srbije dodeli televizijama Avala, B92, Pink i Foks, kao i Košava i Hepi TV - a te 2 televizije će zajedno koristiti jednu mrežu.

Savet RRA je 20. aprila 2006. odlučio da dozvolu za emitovanje radio programa sa nacionalnom pokrivenošću - ukupno 5 mreža, dobiju Radio B92, Indeks, Radio S, Fokus i Roudstar radio.

Televizija Super iz Subotice dobila je dozvolu za emitovanje televizijskog programa za područje Autonomne pokrajine Vojvodina. Kako na konkursu nije bilo podnosilaca prijava za emitovanje radio programa za teritoriju Vojvodine, RRA će ponoviti konkurs za tu zonu pokrivanja.

Takva raspodela nacionalnih frekvencija je, međutim, dočekana sa velikim nezadovoljstvom, a odbijene niška RTV5 i međunarodna RTL najavile su da će se protiv odluke RRA boriti svim pravnim sredstvima, uključujući i obaveštavanje evropskih institucija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.