NavMenu

Počela akcija pošumljavanja Beograda - Zasađeno 8.000 hrastova lužnjaka

Izvor: eKapija Utorak, 18.10.2011. 10:23
Komentari
Podeli

Sekretarijat za zaštitu životne sredine juče je zajedno sa JP "Ada Ciganlija", na Makišu zasadio ukupno 8.000 hrastova lužnjaka na površini od 13 hektara, čime je i zvanično počela primena Strategije pošumljavanja Beograda. Prve sadnice zasadili su predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, državni sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine rudarstva i prostornog planiranja Ivica Radović, gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan, kao i dekan Šumarskog fakulteta Milan Medarević.

- Grad Beograd započinje jedan od najvažnijih poslova na polju zaštite i unapređenja životne sredine, kako na lokalnom tako i na globalnom planu. Nameravamo da ove godine pošumimo oko 350 hektara sa 200.000 novih sadnica, a svake godine će površine pod šumama biti sve veće, kao i sredstva koja odvajamo za te namene - istakao je Trivan.

Strategija pošumljavanja Beograda izrađena je 2009. godine u saradnji sa Institutom za šumarstvo i u skladu sa svim međunarodnim, domaćim i evropskim normativima. Jedan od najvažnijih projekata Sekretarijata ima za cilj da poveća pošumljenosti Beograda sa 11%, koliko je sada, na 35%, kao i poboljšanje kvaliteta vazduha, smanjenje efekata staklene bašte i smanjenje buke.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.