NavMenu

Agencija Comma d.o.o. Beograd, život i rad uz slogan – no rules, only guidelines

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.10.2011. 19:34
Komentari
Podeli

projekat Bonitoprojekat Bonito
(projekat Diopta)

Kompanija Comma d.o.o. formalno postoji od 2007. godine kada su, posle 15 godina rada kod drugih i za druge, dvojica partnera , rešili da naprave svoj studio.

Tako je počelo, a iako je njihovo bogato iskustvo sticano u advertisingu, poslednjih nekoliko godina bave se dizajnom, ili, obuhvatnije, brendingom… Zapravo, smatraju da je današnji svet i čovek u njemu sazdan od hiljada informacija koje, koristeći mnogobrojne kanale, svakodnevno šalju i primaju različiti subjekti. Zato vole i da kažu da – rade dizajn komunikacija… pa, otud i ime comma / communications design.

Ne veruju slepo u ograde, granice, pravila, norme, kalupe, … sama suština njihovog pristupa, razmišljanja, organizacije i postojanja apsolutno se sadrži u sloganu – no rules, only guidelines. Karakteriše ih sveže, inovativno i drugačije, konceptualno, razmišljanje. Timski rad je osnov svega što rade, a članovi tima su svi redom zaposleni ili angažovani, bez obzira na konkretan posao kojim se bave.

projekat Bonitoprojekat Bonito
(projekat čarapa Kika)

Ponose se time da su sasvim nezavisni i multidisciplinarni dizajn studio, kojem je osnovni zadatak da pomognu svojim klijentima da lako, jednostavno i efikasno komuniciraju sa potrošačima, korisnicima i, uopšte, javnošću.

projekat Bonitoprojekat Bonito
(projekat C --proizvod)


Posebna osobina koje se ne odriču ni po koju cenu je - iskrenost. Na njoj insistiraju kod svih saradnika, prema klijentima su potpuno otvoreni i zato očekuju od druge strane apsolutno poverenje. Zato, povremeno, i ne započnu saradnju ili poslovanje tamo gde se vidi da takvog odnosa neće biti. Ono što ih, takođe, karakteriše jeste želja da sa klijentima izgrade prijateljski međusobni odnos zasnovan na poverenju… s obzirom da, osim onih s kojima su u ovoj godini započeli saradnju, za većinu rade po pet i više godina, što znači da im princip rada donosi ovakve rezultate.

projekat Bonitoprojekat Bonito
(projekat BerryKing)

Što se, pak, projekata tiče, pripadaju onoj vrsti ljudi koji su spremni da ulože jednaku kreativnost i rad u sve poslove, koliko god oni delovali mali. Zahvaljujući takvom razmišljanju uspeli su da od klijenata na osnovu tih "malih", već u sledećem krugu, dobiju veoma značajne poslove. Zato rade različite poslove, imaju nekoliko total-brand projekata, veliki deo portfolija obuhvata dizajn amabalaže, dosta se iskazuju i u oblasti klasičnog grafičkog dizajna primenjenog na različite vrste i vidove publikacija ili promo materijala. Tu i tamo urade i poneki event, a oprobavaju se i u dizajnu enterijera i eksterijera.

projekat Bonitoprojekat Bonito

Konačno, i zamalo pa najvažnije, stalno se trude (i uspeva nam) da u poslu uživamo i da im on bude svakodnevno zadovoljstvo, čak iako to znači nešto manje prihode i zaradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.