Izvor: eKapija | Ponedeljak, 17.10.2011.| 19:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Agencija Comma d.o.o. Beograd, život i rad uz slogan – no rules, only guidelines

projekat Bonito
(projekat Diopta)

Kompanija Comma d.o.o. formalno postoji od 2007. godine kada su, posle 15 godina rada kod drugih i za druge, dvojica partnera , rešili da naprave svoj studio.

Tako je počelo, a iako je njihovo bogato iskustvo sticano u advertisingu, poslednjih nekoliko godina bave se dizajnom, ili, obuhvatnije, brendingom… Zapravo, smatraju da je današnji svet i čovek u njemu sazdan od hiljada informacija koje, koristeći mnogobrojne kanale, svakodnevno šalju i primaju različiti subjekti. Zato vole i da kažu da – rade dizajn komunikacija… pa, otud i ime comma / communications design.

Ne veruju slepo u ograde, granice, pravila, norme, kalupe, … sama suština njihovog pristupa, razmišljanja, organizacije i postojanja apsolutno se sadrži u sloganu – no rules, only guidelines. Karakteriše ih sveže, inovativno i drugačije, konceptualno, razmišljanje. Timski rad je osnov svega što rade, a članovi tima su svi redom zaposleni ili angažovani, bez obzira na konkretan posao kojim se bave.

projekat Bonito
(projekat čarapa Kika)

Ponose se time da su sasvim nezavisni i multidisciplinarni dizajn studio, kojem je osnovni zadatak da pomognu svojim klijentima da lako, jednostavno i efikasno komuniciraju sa potrošačima, korisnicima i, uopšte, javnošću.

projekat Bonito
(projekat C --proizvod)


Posebna osobina koje se ne odriču ni po koju cenu je - iskrenost. Na njoj insistiraju kod svih saradnika, prema klijentima su potpuno otvoreni i zato očekuju od druge strane apsolutno poverenje. Zato, povremeno, i ne započnu saradnju ili poslovanje tamo gde se vidi da takvog odnosa neće biti. Ono što ih, takođe, karakteriše jeste želja da sa klijentima izgrade prijateljski međusobni odnos zasnovan na poverenju… s obzirom da, osim onih s kojima su u ovoj godini započeli saradnju, za većinu rade po pet i više godina, što znači da im princip rada donosi ovakve rezultate.

projekat Bonito
(projekat BerryKing)

Što se, pak, projekata tiče, pripadaju onoj vrsti ljudi koji su spremni da ulože jednaku kreativnost i rad u sve poslove, koliko god oni delovali mali. Zahvaljujući takvom razmišljanju uspeli su da od klijenata na osnovu tih "malih", već u sledećem krugu, dobiju veoma značajne poslove. Zato rade različite poslove, imaju nekoliko total-brand projekata, veliki deo portfolija obuhvata dizajn amabalaže, dosta se iskazuju i u oblasti klasičnog grafičkog dizajna primenjenog na različite vrste i vidove publikacija ili promo materijala. Tu i tamo urade i poneki event, a oprobavaju se i u dizajnu enterijera i eksterijera.

projekat Bonito

Konačno, i zamalo pa najvažnije, stalno se trude (i uspeva nam) da u poslu uživamo i da im on bude svakodnevno zadovoljstvo, čak iako to znači nešto manje prihode i zaradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.