NavMenu

Počela rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica

Izvor: eKapija Petak, 14.10.2011. 21:22
Komentari
Podeli

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin ozvaničili su 14. oktobra početak radova na rekonstrukciji magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica, čija je vrednost 30 miliona evra, saopšteno je na sajtu Vlade Srbije.

Mrkonjić je istakao da je reč o saobraćajnici važnoj za Rašku oblast i Srbiju s obzirom na to da predstavlja sponu sa budućim autoputem ka južnom Jadranu, koji će proći preko Peštera.

Prema njegovim rečima, radove finansiraju turska Eksim banka sa 85% učešća u ukupnom iznosu, Ministarstvo za infrastrukturu sa 60 miliona dinara i preduzeće "Putevi Srbije", koje će uložiti 112 miliona dinara.

Vlada Srbije, kako je istakao, čini sve da radovi na putevima od Novog Pazara do Sjenice i od Novog Pazara do Tutina, kao i na obilaznici oko Novog Pazara, budu izvedeni planiranom dinamikom.

Mrkonjić je istovremeno podsetio na to da je Turska obezbedila kredit u iznosu od 30 mil EUR za pomenute putne pravce.

Ugljanin je ukazao na to da je rekonstrukcija magistralnog puta Novi Pazar-Sjenica zajednički projekat vlada Srbije i Turske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.