Izvor: Politika | Ponedeljak, 21.03.2005.| 10:46

Fudbalski klub Crvena zvezda gradi Akademiju, hotel, mali stadion - prvi partneri iz NemačkeFudbalski klub Crvena zvezda će do kraja 2005 otvoriti sportsku Akademiju za školovanje najtalentovanijih mladih sportista iz celog sveta. Iz kluba očekuju dozvole za izgradnju ovog sportsko-obrazovnog centra, koji će nići pored južne tribine stadiona u Beogradu. Biće tu i moderan hotel, kao i gimanzija Crvene zvezde, a objekat je projektovan kao dvospratni, sa dvokrevetnim sobama, salama za učenje i dnevni boravak, učionicama...

Akademija će biti otvorena za decu iz celog sveta, a što se tiče prostora Srbije i Crne Gore, kao i Republike Srpske,  u najvećim gradovima će biti otvorene posebne škole Crvene Zvezde, od kojih će najtalantovanija deca dolaziti u Beograd.

Pripremljeni su i planovi i za izgradnju posebnog stadiona za desetak hiljada gledalaca, koji će služiti i prvom timu, ali će prvenstveno biti u funkciji Akademije.

Prvi stranci koji su se uključili u ovaj projekat su iz Esena, iz velike menadžerske kuće Velt sport (Svet sporta), a njihov zadatak će biti - međunarodna promocija Akademije Crvene Zvezde.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.