NavMenu

"Jumko" prodao Fabriku hleba, Sportski centar, Stadion, bazen i 7 stanova u Beogradu za 40 mil din

Izvor: Pregled Petak, 18.03.2005. 14:57
Komentari
Podeli

Ponuda SO Vranje i vranjskih javnih preduzeća za kupovinu "Jumkove" imovine, iako najbolja, otpala je. U ``Jumku`` tvrde da je nepotpuna i, zapravo kompenzacija, a njima treba svež novac.

 

``Jumkovu`` Fabriku hleba u Vranju kupila je vranjska privatna pekara ``Klas`` za nešto više od 11 mil din, Sportski centar, stadion i bazen – vranjsko preduzeće ``Kredo`` za 8,1 mil. din,  7 stanova u Beogradu, oko 200 m2, za 1200 do 1450 EUR po kvadratu kupilo je sedam zainteresovanih lica. Ukupno, dakle, dobijeno je oko 40 mil din.

 

Za sve pobrojano, kako je i  Komisija tekstilne kompanije ocenila, najpovoljniju ponudu dali su Skupština opštine Vranje i vranjska javna preduzeća – 76,5 mil din. Dvostruko više, čak, za  Pekaru i Sportski centar – dva i po puta više. Opština, Direkcija za izgradnju Vranja i komunalno preduzeće ``Komard`` nudili su za stadion i bazen blizu 21 i po mil din, ``Vodovod `` za ``Jumkovu`` pekaru 28,8 mil din, a za stanove 26,2 mil dinara ili 1580 EUR za kvadratni metar (prosečno oko 250 EUR po kvadratu više nego što su prodati). Ipak, izabrane su  ponude druge u rangu.

 

Ponuda  SO Vranje i javnih preduzeća je odbijena jer je  smatrano da je u pitanju kompenzacija, odnosno da je u pitanju ``zatvaranje`` dugova koji``Jumko`` ima prema vranjskom komunalnim javnim preduzećima.(Pregled)

Tagovi:
Sportski centar
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

18.04.2024.  |  Vesti

Biznis inkubator Kruševac nastavlja sa afirmacijom razvoja preduzetništva

18.04.2024.  |  Vesti

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.