NavMenu

Uskoro pošumljavanje 70 hektara u selima kikindske opštine

Izvor: eKapija Utorak, 11.10.2011. 12:16
Komentari
Podeli

Višegodišnja nastojanja opštine Kikinda da popravi poraznu ekološku sliku u pogledu pošumljenosti od mizernih jedan odsto, nastavljena su i ove realizacijom projekta "Zeleni Banat".

On predviđa pošumljavanje 45 hektara u selima kikindske opštine sadnjom mladica topole i sibirskog bresta čija će sadnja uskoro započeti:

- U ataru Ruskog Sela i Mokrina pošumiće se 15 hektara, velikoselskom deset, a u nakovačkom ataru pet hektara. Završetak ovog projekta planiran je u narednih sedam do osam meseci. U planu je pošumljavalje i bašaidskog atara na 22,7 hektara. Praktično našu opštinu pošumićemo na novih sedamdesetak hektara, što je u skladu s preporukom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Naime, resorni sekretarijat zalaže se da svaka opština u Vojvodini godišnje posadi mladice na sto hektara. Ulažemo veliki napor kako kikindska opština ne bi više bila na dnu lestvice po procentu pošumljenosti. Prosečna pošumljenost u Srbiji iznosi oko 38%, a na području Vojvodine oko 28% - kaže član Opštinskog veža zadužen za privredu i ekologiju Nenad Grbić.

Na osnovu stare šumske osnove u kikindskoj opštini šume zauzimaju oko 900 hektara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

  |  Vesti

  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.