Izvor: eKapija | Petak, 07.10.2011.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Devet domaćih ICT kompanija na B2B događaju u Istanbulu

SIEPA kao partner organizuje veliki Business to business (B2B) događaj za kompanije iz informaciono-komunikacijskih tehnologija (ICT) koji se, pod pokroviteljstvom Evropske mreže preduzetništva – EEN, održava u okviru sajma CeBIT EuroaAsia u Istanbulu od 9. do 13. oktobra 2011.

Na ovaj veliki match-making (prethodno dogovoreni sastanci) događaj ove godine do sada se prijavilo 124 kompanije iz 9 zemalja, najviše prijavljenih kompanija iz Turske, Nemačke i Južne Koreje. Svaka kompanija učesnica ima priliku da izabere 26 kompanija sa čijim predstavnicima će se sresti na 30-to minutnim sastancima organizovanim u okviru ovog događaja.

- Ovo nam je osmi put ove godine da organizujemo ovu vrstu događaja za naše softveraše. Prvi rezultati su ohrabrujući i planiramo da nastavimo sa ovakvom praksom. Naprosto, najveći trošak za nas kao organizatore je zakup prostora i izgradnja nacionalnog štanda, a ovako uspevamo da to izbegnemo, a opet obezbedimo direktan kontakt domaćih firmi sa potencijalnim ino-kupcima - rekao je Božidar Laganin, direktor SIEPA.

Kompanije koje putuju iz Srbije su: "Tehnicom Computers", "Breza Software Engineering", "Everest", "High Tech Engineering Center", "Megatrend", "Decode", "Teso", "ComData" i "Iritel". Učešće na ovom B2B događaju za naše kompanije je besplatno, a svaki učesnik ovom prilikom može besplatno posetiti i jedan od najvećih ICT sajmova koji je okrenut Azijskom tržištu, na kojem će se ove godine okupiti preko 1.000 izlagača uz očekivano učešće od oko 140.000 posetilaca (http://www.cebitbilisim.com).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.