Izvor: eKapija | Petak, 30.09.2011.| 10:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Deset srpskih kompanija predstavilo se u Frankfurtu na Majni - Održan "Međunarodni dan trgovačkih zastupnika"

(Foto: b)

U Industrijsko-trgovinskoj komori Frankfurta na Majni u sredu (28. septembra 2011.) održan je "Međunarodni dan trgovačkih zastupnika" koji je posetilo više od sto trgovačkih agenata iz različitih branši.

U cilju internacionalizacije poslovanja srpskih preduzeća i podsticaja i proširenja privredne saradnje sa Saveznom Republikom Nemačkom, Srbiju i zainteresovana srpska preduzeća je na ovom skupu uspešno predstavilo Predstavništvo Privredne komore Srbije u Nemačkoj, koje je zajedno sa Odborom za ekonomske odnose sa inostranstvom u Privrednoj komori Srbije pozvalo srpska preduzeća da se prijave i budu prezentovana na ovom događaju.

Ovaj forum je bio svojevrsna berza koja je povezala izlagače iz više zemalja sa ekspertima koji bi posredovali na tržištu Nemačke.

Na informativnom pultu Srbije predstavljena su preduzeća iz različitih oblasti: metalske, mašinske, tekstilne, elektro, prehrambene, drvne i industrije nameštaja i to- kompanija "BUCK", "Demil Trading", "GOŠA – šinska vozila", "Jela Jagodina", "Jugotex", "Nectar", "Nišauto Holding", "Perfom", "Spajić" i "Vrška-Press".

Nemčki trgovački agenti koji su sakupljali informacije o prezentovanim kompanijama potvrdili su da Srbija ima interesantnu ponudu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.