NavMenu

"Pošta Srbije" traži strateškog partnera za ulaganje u Internet mrežu i kablovsko-distributivni sistem

Izvor: eKapija/Blic Petak, 30.09.2011. 08:40
Komentari
Podeli

"Pošta Srbije" će u predstojećem periodu tražiti strateškog partnera za zajedničko pružanje usluga iz domena Interneta i kablovsko-distributivnog sistema (KDS) radi pružanja nove "Post multimedija" usluge, na rok od 15 godina, odlučio je Upravni odbor tog preduzeća na jučerašnjoj sednici.

Strateški partner bi trebao da uloži u tekuće i investiciono održavanje postojeće mreže KDS i Internet infrastrukture, koja i dalje ostaje u vlasništvu PTT-a.

Osim toga, partner treba da investira i u širenje nove mreže koju on putem izgradnje ili kupovine od drugih lica stiče tokom vremena kao svoje osnovno sredstvo, a koje potom stavlja na raspolaganje za nove usluge. Izbor strateškog partnera izvršiće se raspisivanjem javnog poziva i postupkom javnog nadmetanja na rok od 15 godina.

Međusobna prava i obaveze biće uređena ugovorom, na osnovu koga će početi zajednički, tržišni plasman novih usluga pod nazivom "Post multimedija", u cilju daljeg razvoja usluga distribucije analognog i digitalnog televizijskog i radio programa, Interneta i drugih interaktivnih, mulimedijalnih usluga.

Članovi UO su doneli i odluku o Cenovniku za novu uslugu "Pošte" - "Posteksport - izvoz robe", a promotivna kampanja "Kablovska TV za jedan dinar", zbog velikog interesovanja korisnika, produžena je i na period od 1. oktobra do 31. decembra. Na jučerašnjoj sednici je doneta odluka i o uvođenju nove usluge - "SI - Siguran Internet", koja je namenjena pravnim licima, korisnicima ADSL-a.

Usluga podrazumeva izdavanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, pod uslovom da se korisnik obaveže na korišćenje ADSL usluge u periodu od najmanje 12 meseci. Budući korisnici "Posteksport" usluge, koji zaključe ugovor na godinu dana, a uz to se odluče i na korišćenje usluge "Siguran Internet", prva tri meseca korišćenja ove usluge plaćaće po jedan dinar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.