Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.09.2011.| 15:10

Kako smanjiti i do 25 centimetra u obimu - Prvi neinvanzivni tretman oblikovanja tela i efikasnog uklanjanja viška masnoće u centru "Zerona"

(Foto: Zerona)

Želeći da prate "ideale" lepote savremenog društva, žene, a sve češće i muškarci, odlučuju se za razne programe mršavljenja. Posle SAD-a i Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiju je stigao laser "Zerona" - kojim se gube kilogrami, linija tela se preoblikuju, a koža zateže.

- Osnovni program "Zerona centra" je laser "Zerona", nova tehnologija dostupna i u Srbiji. Reč je o savremenoj neinvanzivnoj laserskoj liposukciji. Nasuprot hirurškim zahvatima liposukcije, tokom "Zerona" tretmana lipolaserom ne dolazi do pojave podliva, niti do oštećenja tkiva. Nema ni znojenja, a budući da je postupak bezbolan, anestezija nije potrebna. Neposredno posle tretmana možete se vratiti dnevnim obavezama. O efikasnosti i bezbednosti primene našeg lasera svedoče brojne preporuke zadovoljnih klijenata širom sveta - kaže u razgovoru za "eKapiju" doktorka Aleksandra Marković, vlasnica "Zerone", centra koji je otvoren u junu ove godine.

Naša sagovornica navodi da je ovaj laser bio dostupan samo u Americi i Dubaiju, da je posle toga postao dostupan u Srbiji, a od nedavno i u Italiji i Češkoj.

- Ovaj tretman mogu koristiti oni kojima je potreban terapija protiv gojaznosti, a i oni koji žele oblikovanje figure za osobe koje imaju masne naslage na najupornijim mestima kao što su ruke, podbradak, stomak... Standardna procedura je 6 tretmana svaki drugi dan, jedan tretman traje oko sat vremena, a samo delovanje lasera 40 minuta. Sa svakim pacijentom prave se individulani programi sa ciljanim rezultatom, a praksa pokazuje da je prosečan gubitak u obimu od 9 do 25 centimetra – objašnjava vlasnica "Zerone", i dodaje da su za sada većina pacijenata muškarci.

Na promociji centra "Zerona", koja je održana u restoranu "Novak", bili su prisutni i korisnici ovog tretmana, a među njima i dizajner ženske odeće Zvonko Marković.

- Putem ovog lasera, koji praktično buši masne ćelije i pomaže da ih lakše sagorimo u našem orgamizmu uspeo sam dosta da smanjim težinu i da stabilišem metabolizam. Uradio sam dva serijala tretmana "Zerona" i izgubio sam 20 kilograma. Sada imam 100 kilograma, a planiram da izgubim još dvadesetak kilograma. Pošto sam dodatno imao probleme sa srcem i kičmom koji su me uslovljavali da ne mogu da idem po nekim standardnim metodama za mršavljenje, korišćenje ovog lasera mi je dosta značilo. Naravno trebalo bi voditi računa o ishrani, a i baviti se nekom fizičkom aktivnošću, da bi efekat bio bolji – rekao je za "eKapiju" Zvonko Marković, i dodaje da nije imao negativne posledice nakon korišćenja lasera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.