NavMenu

Otvoren konkurs za prestižnu nagradu iz oblasti arhitekture "Schindler Award 2012"

Izvor: eKapija Sreda, 28.09.2011. 12:44
Komentari
Podeli

Kompanija "Schindler" raspisala je konkurs za prestižnu nagradu iz oblasti arhitekture "Schindler Award 2012" i pozvala sve zainteresovane fakultete i studente završnih godina arhitekture kao i postdiplomce, da učestvuju na ovom izazovnom takmičenju.

Projekte će birati i ocenjivati internacionalni, renomirani stručnjaci iz oblasti arhitekture i dostupnosti, koje će predvoditi profesor Kees Christiaansena sa Švajcarskog državnog instituta za tehnologiju ( ETH ) iz Ciriha.

Tema konkursa ovogodišnje "Schindler" nagrade je kao i prethodih godina "Pristup za sve", filozofija dizajna koju karakteriše uključivanje, mobilnost bez prepreka za ljude različitih godina i sposobnosti. Lokacija ovogodišnje teme je Bern, Švajcarska, rekonstrukcija neuglednog dela, inače odlično očuvanog starog grada. Projekat mora da sadrži "master plan" koji na ubedljiv način mora da da odgovore na sve nedostatke lokacije, u Bernu poznate pod nazivom "Schutzenmatt".

"Schindler Award" pomaže mladim, budućim arhitektama u sticanju praktičnih znanja i veština u planiranju. Takmičenje daje učesnicima šansu da razviju nove ideje i mogućnosti za jedan od Evropskih najbolje očuvanih srednjevekovnih gradova. Sama lokacija koja zahteva rekonstrukciju je trapezoid koji je deo severno-zapadnog ugla istorijskog centra grada, samo par minuta šetnje udaljenog od centralne železničke stanice. Podeljen je na pola železničkim mostom i opkoljen ulicama i kućama kao i parkirnim prostorom za automobile i autobuse. U blizini se takođe nalaze muzeji, institucije od kulturno-vaspitnog značaja kao i dispanzer za bolesti zavisnosti.

Svi zainteresovani studenti mogu se dodatno informisati i registrovati "on-line" na www.schindleraward.com, a sva dodatna pitanja i informacije možete slati i na info@rs.schindler.com.

Podsećamo da je treća nagrada u okvuru takmičenja "Schindler Award 2010" za vaspitni rad i zalaganje dodeljena Arhitektonskom fakultetu iz Beograda za rad Jovane Miletić i Srđana Stojanovića.

Krajnji rok za prijavu je 30. april 2012, a završeni radovi moraju se predati najkasnije do 30. jula 2012.

Organizator poziva sve zainteresovane da se prijave i želi im puno uspeha u radu i takmičenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.