NavMenu

Raspisan javni poziv za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture

Izvor: eKapija Sreda, 10.07.2024. 10:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nuwatphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (Uprava za agrarna plaćanja) raspisalo je javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture za 2024. godinu.

Zahtevi za odobravanje prava na podsticaje, kako se navodi u saopštenju ministarstva, mogu se podneti u periodu od 10. do 17. jula preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Ovim pozivom obuhvaćene su investicije u izgradnju i opremanje objekata za snabdevanje vodom, putne infrastrukture, za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda, za kanalizacionu infrastrukturu i za javnu rasvetu.

Pravo na podsticaje ostvaruje jedinica lokalne samouprave, koja ispunjava propisane uslove i ukoliko se predmetna investicija realizuje u naseljenom mestu koje ima manje od 10.000 stanovnika, prema podacima poslednjeg popisa organa nadležnog za poslove statistike, odnosno za podsticaje za investicije u izgradnju i opremanje objekta za skladištenje i preradu poljoprivrednih proizvoda u industrijskoj zoni u skladu sa važećim planskim dokumentom, u naseljenom mestu koje ima 10 000 ili više stanovnika.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od vrednosti prihvatljive investicije, a najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari po javnom pozivu je 100.000.000 dinara.

Tekst Javnog poziva može se preuzeti OVDE.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar, na adresi https://eagrar.gov.rs .
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.07.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Otvorena nova zgrada terminala na niškom aerodromu "Konstantin Veliki"

Nova zgrada terminala na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu u koju je, sa opremom, uloženo 16 mil EUR, zvanično je otvorena. U zgradu je uloženo 11 mil EUR, a još 5 mil EUR, dodatno, u opremu i sisteme i 17 mil EUR u infrastrukturu prilazne saobraćajnice i parkinge ispred same terminalne zgrade. Izgradnja nove zgrade terminala počela je marta 2022, a projektovana je za prijem 1,5 miliona putnika godišnje i istovremeno opsluživanje

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.