NavMenu

Pogledajte kako teku završni radovi na brzoj pruzi od Novog Sada do Subotice (VIDEO)

Izvor: NS Uživo Utorak, 09.07.2024. 09:27
Komentari
Podeli
Železnička stanica Novi Sad (Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)Železnička stanica Novi Sad
Brzom prugom između Novog Sada i Subotice putovanje će trajati 42, a od Beograda do Subotice oko 70 minuta. Svi radovi na izgradnji pruge Novi Sad – Subotica treba da budu završeni do 30. jula kada počinje i testiranje pruge.

Izgradnja pruge Beograd - Budimpešta ujedno je i najveći i najvredniji projekat u Jugoistočnoj Evropi ukupne vrednosti oko 4 mlrd EUR, od čega oko 2 mlrd EUR na teritoriji Srbije.

Izgradnja brze pruge je trenutno najveći infrastrukturni projekat u Jugoistočnoj Evropi.

Uz izgradnju brze pruge, paralelno teku radovi na izgradnji i rekonstrukciji čak devet železničkih stanica, (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima (Rumenka, Vrbas i Lovćenac).

Trenutno se izvode završni građevinski radovi na deonici Naumovićevo-Subotica i dalje ka državnoj granici kod Kelebije.

Između Subotice i Novog Sada izgrađeno je u 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i objekata slične namene. U skladu sa najvišim evropskim i svetskim standardima iz bezbednosti, pruga je potpuno denivelisana, tako da celom njenom dužinom ne postoje pružni prelazi.

Deonica Novi Sad - Subotica duga je 108,2 kilometra, a radovima je obuhvaćena izgradnja dva koloseka pruge do granice sa Mađarskom kod Kelebije.

Najveći objekat na celoj trasi je vijadukt u Vrbasu. Njegova dužina iznosi 1.6 kilometara.

Kineske železnice su tokom izgradnje angažovale preko 2.000 domaćih stručnjaka i više od 400 specijalnih mašina.

Radove izvodi konzorcijum kineskih kompanija China railway international i China communication construction company. Takođe, u izgradnji pruge učestvuje veliki broj domaćih kompanija kao podizvođači radova.

Pruga za velike brzine od Beograda do Budimpešte deo je projekta kineske inicijative "Pojas i put" kako bi se grčka luka Pirej povezala železnicom sa Evropskom unijom. Od ukupno 350 kilometara te pruge, 184 kilometra grade se u Srbiji, a 166 u Mađarskoj.

Ubrzo će početi radovi na brzoj pruzi od Beograd ka Nišu i dalje ka Solunu.

Kako teku završni radovi na izgradnji poslednje deonice brze pruge kod Subotice, pogledajte u videu portala Vojvodina uživo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.07.2024.  |  Agro

Ukrajinski privrednik planira da u Srbiji otvori pogon za preradu žitarica i uljarica - Najavljen projekat vredan 150 mil EUR

U Srbiji bi uskoro mogao da bude otvoren pogon za preradu žitarica i uljarica, a u taj projekat bi bilo uloženo oko 150 mil EUR. O ovoj potencijalnoj investiciji bilo je reči na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića i ukrajinskog privrednika Sergeja Dedečkova (Sergiy Dyadechko). U razgovoru je istaknuta namera ukrajinskog privrednika da u Srbiji izgradi veliki pogon za preradu poljoprivrednih

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.