NavMenu

Odabrani izvođači za gradnju "zelenog" postrojenja za grejanje i hlađenje budućeg EXPO kompleksa - Sa 39 domaćih firmi ugovoren posao vredan 153 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 08.07.2024. 14:15
Komentari
Podeli
(Foto: Tenderska dokumentacija/ JKP Beogradske elektrane)
Kompaniji Energotehnika-Južna Bačka sa još 38 podizvođača poveren je posao izgradnje trigenerativnog postrojenja za snabdevanje toplotnom, rashladnom i električnom energijom objekata u okviru PPPPN Nacionalni fudbalski stadion. Vrednost ugovora je nešto manje od 18 milijardi dinara bez PDV-a, odnosno oko 153 mil EUR.

Firme koje su dobile ugovor su jedine koje su poslale ponudu na tender koji su JKP Beogradske elektrane raspisale krajem aprila.

Novo postrojenje grejaće objekate u kompleksu EKSPO 2027 i to: sajamski prostor Ekspo 2027 (17 MW), Nacionalni stadion (10 MW), tržni centar od 100.000 m2 (7 MW), prateće smeštajne objekte na 165.000 m2 (10 MW), dečju ustanovu i školu na 6.500 m2 (0,5 MW), hotel na 16.000 m2 (1,5 MW) i Akvatik centar (6 MW).

Na daljinski sistem snabdevanja rashladnom energijom planirano je da budu priključeni sajamski prostor Ekspo 2027 (30 MW), Nacionalni stadion (7,9 MW) i tržni centar (7,5 MW).

Trigenerativno postrojenje je predviđeno za rad sa prirodnim gasom kao osnovnim i gasnim uljem kao rezervnim gorivom.

- Izvođač je dužan da izgradi kompletan i potpuno funkcionalan sistem za isporuku toplotne i rashladne energije za potrošače EXPO centra, Nacionalnog stadiona i pratećih objekata kao i električne energije za distribuciju u mrežu. Kompletno trigenerativno postrojenje mora biti u stanju da funkcioniše potpuno automatski bez manuelne intervencije i biće projektovan tako da se minimizira redovno održavanje. Sistem mora da bude isporučen tako da može da zadovolji potrebe potrošača neprekidno tokom 24 časa rada u periodu 365 dana - navodi se u dokumentaciji.

Uz firmu Energotehnika-Južna Bačka, biće angažovani i podizvođači: Siemens Energy, Termoenergo Inženjering, Čelik, Zavod za zavarivanje, Konvar, Pangrap Invest, Elektromontaža, Concerete Contruction, Jadran, GP Gajić MAG, Elita-Cop, Extra-Auto Transport, MBCo, Put-Invest, Bulevar Company, Montprojekt, Feromont Inženjering, NS-Termomontaža, MC Corona, Preduzeće Energy A.C.-INT, Contex Energy, Oden, Remming, PRO-Metan, Sinergy Tech, Goša Montaža, EKO Gradnja, Logo Centar, Beofragment, Struja DD TIM, SZR Elmos, Elsing Mont, Rasina, Ekovoxprodukt, Graming, ARS M Group, PCTEL, T&N up store.

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.07.2024.  |  Agro

Ukrajinski privrednik planira da u Srbiji otvori pogon za preradu žitarica i uljarica - Najavljen projekat vredan 150 mil EUR

U Srbiji bi uskoro mogao da bude otvoren pogon za preradu žitarica i uljarica, a u taj projekat bi bilo uloženo oko 150 mil EUR. O ovoj potencijalnoj investiciji bilo je reči na sastanku ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Martinovića i ukrajinskog privrednika Sergeja Dedečkova (Sergiy Dyadechko). U razgovoru je istaknuta namera ukrajinskog privrednika da u Srbiji izgradi veliki pogon za preradu poljoprivrednih

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.