NavMenu

Odabrani izvođači za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Banoštoru - Traži se firma za nadzor nad radovima

Izvor: eKapija Nedelja, 23.06.2024. 14:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ozgur Guvenc/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo turizma i omladine rapisalo je tender za stručni nadzor nad izgradnjom međunarodnog pristaništa u Banoštoru. Vrednost posla procenjena je na 8 miliona dinara.

U cilju razvoja turizma u opštini Beočin predviđa se izgradnja putničkog pristaništa otvorenog za međunarodni saobraćaj u naselju Banoštor koje se nalazi na desnoj obali reke Dunav i ima dugu vinarsku tradiciju i poseduje očuvane prerađivačke i skladišne karakteristike za proizvodnju i čuvanje vina što čini interesantnu turističku ponudu.

Izgradnja putničkog pristaništa otvorenog za međunarodni saobraćaj u Banoštoru planira se na km 1276+750 do km 1276+850.

Rok za prijavu na tender je 5. jul, a više detalja pogledajte OVDE.

Inače, nedavno su izabrani i izvođači za izgradnju ovog pristaništa. Posao vredan 557,2 miliona dinara poveren je grupi izvođača koju čine kompanije MIP Grading, Exiting doo Beograd, Brodoprojekt doo Beograd, i Geo-projekt SM iz Sremske Mitrovice.

U okviru pristaništa predviđena je izgradnja obaloutvrde, priključka na javnu saobraćajnicu, pristanišne zgrade sa upravom pristaništa, službama carine i policije i komercijalnim sadržajima (informativni pult turističke organizacije, prodaja suvenira,...).

I. Ž.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.