NavMenu

Nove direktne linije iz Tel Aviva važne za turističku sezonu i poslovne ljude

Izvor: eKapija Petak, 21.06.2024. 10:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Free-Photos)Ilustracija
Dva nova direktna leta sedmično, koja od 11. jula pokreće Sandor (Sundor), podružnica izraelskog nacionalnog avio-prevoznika El-ala (El Al), između aerodroma Ben-Gurion u Tel-Avivu i Nikola Tesla u Beogradu, startuju u najboljem momentu, u sezoni godišnjih odmora i biće značajni kako za turističku sezonu tako i za poslovne ljude, ukazano je na sastanku sa predstavnicima te avio kompanije u Ambasadi Srbije u Tel Avivu.

Prema podacima Udruženja za turizam Privredne komore Srbije, u periodu koji je prethodio pandemiji COVID-a, angažovano je čak 13 direktnih sedmičnih letova od strane Er Srbije i izraelskih avio-kompanija Arkia i Israer.

Izraelski turisti su 2018. godine bili na samom vrhu u prestonici sa 27.000 posetilaca i nešto preko 100.000 noćenja.

Dva nova leta sedmično, koja se nadovezuju na postojeća dva avio-kompanije Arkia, od velikog su značaja i za poslovne ljude, posebno imajući u vidu kako značajnu izraelsku poslovnu zajednicu u Beogradu, tako i uvećanje trgovinske razmene između dve zemlje, kao i izraelskih investicija u Srbiji, navedeno je na sajtu PKS.

Jael Kalif (Yael Kalif), zamenica generalnog direktora za komercijalu i Maja Aškenazi (Maya Ashkenazy), šef marketinškog odeljenja Sandora, izrazile su očekivanja da će Beograd ovog leta biti jedna od traženijih destinacija za turiste iz Tel Aviva. Kako je beogradska "city break" ponuda izuzetno popularna u Izraelu, posebno interesovanje je izraženo za turističku ponudu dragulja prirode Srbije, kako na potezu Tara - Uvac, tako i za Kopaonik i Podunavlje, dodaje se.

Ambasador Miroljub Petrović i Aleksandar Nikolić, direktor Predstavništva Privredne komore u Jerusalimu i počasni konzul Srbije u Izraelu ukazali su na mogućnosti još efikasnijeg umrežavanja svih turističkih poslenika, saradnje sa sindikalnim udruženjima iz Izraela i pripreme izraelskih sportskih klubova u Srbiji. Uključivanjem sertifikovanih vodiča za hebrejski jezik predstavljanje sefardske baštine Beograda bilo bi dodatno unapređeno.

Letovi na relaciji Ben Gurion-Nikola Tesla saobraćaće nedeljom i četvrtkom, kako se planira, tokom cele godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.