NavMenu

Dalji rast Hypo Alpe-Adria banke u Srbiji, trenutno - na poziciji četvrte najuspešnije banke u zemlji, lider na polju stambenih kredita

Izvor: eKapija Sreda, 12.04.2006. 20:39
Komentari
Podeli

Prema zvaničnim rezultatima poslovanja Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beograd je u 2005. godini ostvarila profit od 9,2 miliona evra, dostigla bilansnu sumu od 793 miliona evra i učvrstila se na poziciji četvrte najuspešnije banke u Srbiji, sa tržišnim udelom od 8,79%.

Ovo je bila treća godina za redom u kojoj je ostvaren izvanredan uspeh, a poverenje banci je ukazalo više od 50.000 klijenata. Ukupni plasmani banke na kraju 2005. godine dostigli su iznos od 496,8 miliona EUR.

Tokom 2005. godine banka je, osim snažnog rasta, zabeležila značajno uvećanje svog udela na tržištu poslovanja sa stanovništvom, i postala lider na polju stambenih kredita. Plasmani stanovništvu dostigli su iznos od 107 miliona EUR. Značajni rezultati postignuti su i na planu kreditiranja malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivrednika. Ukupni plasmani privredi iznose 390 miliona EUR, od čega je malim i srednjim preduzećima i poljoprivrednicima plasirano 22,6 miliona EUR.

Hypo Alpe-Adria-Banka prisutna je u svim većim gradovima u zemlji, zahvaljujući vrlo dobro izgrađenoj poslovnoj mreži koja broji 23 poslovne jedinice, od kojih je čak 18 otvoreno u 2005. godini. Mreža banke obuhvata tri regionalne filijale, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U okviru regionalne filijale Beograd posluje 11 ekspozitura u Beogradu, i filijale u Šapcu i Čačku. Regionalna filijala Novi Sad obuhvata tri ekspoziture u Novom Sadu, i filijale u Subotici, Kikindi, Somboru, Bečeju i Zrenjaninu, dok regionalna filijala Niš ima dve ekspoziture.

Veliki prošlogodišnji uspeh je i preseljenje svih članica grupe u Srbiji pod jedan krov, u PC „Ušće“, čime ne samo da je trajno rešeno pitanje njenog sedišta, nego je i objedinjen rad svih članica i svih službi na jednom mestu, što značajno doprinosi i boljim uslovima rada.

Plan za 2006. godinu predviđa povećanje nivoa štednje i depozita, unapređenje institucionalnog poslovanja, intenzivno finansiranje malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede, proširenje obima «cross-border» poslova među zemljama u kojima posluje Hypo Alpe-Adria-Grupa, i dalje širenje poslovne mreže, koja bi trebalo da broji 35 lokacija u 15 gradova na kraju godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.