NavMenu

Pet AI alata koji vam mogu pomoći u pisanju mejlova za ličnu i profesionalnu upotrebu

Izvor: Forbes Četvrtak, 20.06.2024. 11:18
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Krsto Jevtic)
Dobro napisani mejlovi važni su organizacijama i mogu im pomoći da privuku nove kupce i zadrže postojeće. Nasuprot tome, loše napisani mejlovi mogu čak i odbiti potencijalne kupce od brenda.

Nažalost, pronalaženje pravog pristupa nije uvek jednostavno: pisanje efikasnih mejlova zahteva veštinu, znanje, pažljivost i prilično vremena.

Novi AI generatori imejlova obećavaju da će uprostiti proces pisanja efikasnih poruka uz relativno malo truda i vremena. Evo pregleda šta AI softver za imejl stvarno može da uradi i lista nekih od glavnih proizvoda na tržištu.


Šta je AI softver za pomoć u pisanju mejlova?

AI generatori mejlova ponekad nazvani i imejl asistenti ili imejl pisci, imaju za cilj da automatizuju proces kreiranja marketing ili drugih mejlova i optimizuju rezultate kako bi poboljšali stope otvaranja, angažovanja i konverzija.

Generatori funkcionišu na sličnim principima kao AI generatori teksta poput ČetGPT-a, ali su prilagođeni specifično za pisanje mejlova.

Bazirani su na algoritmima mašinskog učenja i obradi prirodnog jezika koji, na osnovu korisničkih uputa, analiziraju šta je potrebno u smislu svrhe i stila pisanja, kao i dužine, jezika i slično.

Zatim koriste velike skupove podataka prethodnih mejlova sa sličnim zahtevima, uz dodatne podatke koje korisnik pruži, kako bi kreirali nacrt, učeći iz povratnih informacija korisnika tokom vremena.

Imejlovi mogu biti segmentirani za različite demografske grupe kupaca i personalizovani za pojedince koristeći iste tehnike, bazirane na podacima koje korisnik pruži o pojedincu ili grupi kupaca.


Kako veštačka inteligencija može unaprediti pisanje mejlova?

Generatori ne samo da kreiraju mejl već mogu pomoći u segmentaciji lista pretplatnika i personalizaciji poruka za pojedinačne potencijalne klijente ili korisnike. Takođe mogu optimizovati naslove mejlova, pozive na akciju i postaviti vreme slanja mejlova za najprikladnije trenutke.

Njihova glavna funkcija, naravno, jeste kreiranje sadržaja mejlova i ne samo što štede vreme već mogu poboljšati i njihov kvalitet.

Osiguravaju da mejlovi budu adekvatni po tonu i stilu, pomažući u stvaranju profesionalne slike i konzistentnog brend identiteta.

Takođe su vrlo korisni u slučajevima kada se desi "blokada" onom ko ih piše nudeći sugestije kada im se pruži podstrek i većina AI generatora može obaviti A/B testiranje, evaluirajući performanse mejlova sa različitim varijacijama sadržaja i optimizujući ih u realnom vremenu.

Tokom dužeg perioda, mogu optimizovati sve ove funkcije na osnovu uspeha ili neuspeha prethodnih mejlova.


Rytr

To je jedan od popularnijih AI generatora mejlova na tržištu, poznat po svojoj raznovrsnosti i pristupačnoj ceni.

Nudi više od 30 primera upotrebe, kao i opcije za formatiranje, alat za otkrivanje plagijata sličan AI sadržaju i prilagođene primene.

Rytr može generisati raznovrstan sadržaj, uključujući članke, postove na društvenim mrežama i mejlove.

Postoje različiti cenovni planovi, od osnovne besplatne verzije do premium paketa koji košta nešto više od 24 USD mesečno.

Korisnik nakon izbora jezika može birati između više od 20 unapred podešenih tonova glasa, od "formalnog" do "opuštenog", "zabavnog" i "inspirativnog" ili kreirati svoj ton.

Zatim mogu navesti frazu, rečenicu ili ključnu reč kao polaznu tačku, dok biraju koliko "kreativan" AI treba da bude.

Alati za uređivanje uključuju mogućnost skraćivanja, proširivanja, poboljšavanja i promene različitih elemenata. Rytr može proizvesti do tri varijante istog sadržaja, uz različite opcije formatiranja i alat za proveru plagijata. Paket ostvaruje visoke ocene na sajtovima za recenzije, gde je hvaljen zbog visokokvalitetnog sadržaja i efektivnosti u promociji.


Jasper

Jasper nudi širok spektar predloga za blogove, veb stranice, reklame i mejlove. Integriše se sa Grammarly, uključuje alat za proveru plagijata i podržava glasovne komande.

Creator plan košta 39 USD mesečno po korisniku, sa Pro verzijom koja dodaje više glasova brenda i druge funkcije za 59 USD mesečno po korisniku i Business paketom prilagođenim organizacijama sa dodatnom kontrolom, bezbednošću, obukom timova i tehničkom podrškom.

Jasper je visoko ocenjen za kampanje imejl marketinga, sa A/B testiranjem za naslove, pozive na akciju i sadržaj mejlova.

Na primer, kompanija Goosehead Insurance je navodno povećala stope klikova na mejlove za 22% uključivanjem ovog paketa u svoj marketinški tok rada. Jasper se takođe široko koristi za podršku korisnicima, posebno od strane manjih kompanija.


Copy.ai

Copy.ai nudi razne funkcije za unapređenje sadržaja mejlova uključujući preformulisanje rečenica, alat za formatiranje i proveru tona. Ostale funkcije obuhvataju imejl predloge, automatizovane kampanje i analitiku.

Besplatna verzija nudi osnovne funkcije za one koji žele da probaju pre kupovine. Starter paket za jednog korisnika košta 36 USD mesečno, dok Advanced plan za pet korisnika, sa dodatnim funkcijama kao što su više od 15 marketinških i prodajnih radnih tokova, košta 186 dolara mesečno.

Sa više od 10 miliona korisnika, kompanija kaže da je usmerena na menadžere, koordinatore i asistente u marketingu, posebno za kreiranje promotivnih mejlova, hladnih kontakata ili lifecycle poruka.

Ovi alati pružaju različite opcije i funkcionalnosti za optimizaciju mejlova u marketinškim kampanjama, prilagođenih potrebama korisnika različitih profila i veličina organizacija.


Flowrite

Flowrite generiše tri različita personalizovana mejla za svaki zahtev koristeći takozvane multiple AI predloge, uz funkcije provere gramatike i pravopisa.

Popularan je među pojedincima i malim timovima. Light verzija omogućava 200 poruka godišnje po ceni od samo četiri dolara mesečno. Premium paket od 12 USD mesečno omogućava generisanje 2.000 poruka, dok je neograničeno slanje moguće za 24 USD mesečno, a za sve ove pakete postoji besplatna probna verzija.

Enterprise paketi se mogu prilagoditi specifičnim potrebama organizacije. Flowrite je kompatibilan sa Gmailom, Twitterom, LinkedInom, MailChimpom i drugim platformama.

Preporučene glavne primene uključuju kontaktiranje influensera, izgradnju veza, PR kontakte i ažuriranje statusa projekata za klijente.


Hypotenuse

Hypotenuse uključuje HypoChat, AI četbota koji pomaže u kreiranju odgovora na mejlove. Nudi integraciju sa Šopifajem i može generisati optimizovane opise proizvoda, kao i druge vrste sadržaja poput blog članaka, društvenih medija i oglasa.

Paket za pojedinca košta 29 USD mesečno i omogućava 50.000 reči, dok paket za pet korisnika od 59 USD mesečno nudi 120.000 reči i dodatne funkcije, kompanija takođe nudi prilagođene pakete po zahtevu. Dobro je za korisnike koji kreiraju širok spektar pisanih materijala, uključujući mejlove. Stručnjaci tvrde da je jedna marketinška agencija uštedela više od 80% vremena automatizacijom radnih tokova i zadataka pisanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.