NavMenu

Hladnjača "Sirogojno Company" uspešan primer dogovora sa malinarima

Izvor: eKapija Sreda, 14.09.2011. 17:42
Komentari
Podeli

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i trgovine obišli su danas hladnjaču "Sirogojno kompani" koja je sa kooperantima, proizvođačima malina, postigla dogovor da već isplaćena akontna cena za malinu bude povećana za 10 dinara po kilogramu.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i trgovine Miloš Milovanović istakao je da je na sastanku predstavnika te hladnjače i malinara "uz dijalog i razumevanje za jedne i za druge pronađeno rešenje". On je objasnio da je dogovoreno da na osnovu ugovora koji su već zaključeni, akontna cena, koja je već isplaćena proizvođačima za maline koje su isporučili ovoj kompaniji, bude povećana za 10 dinara.

- Ovo je dokaz da adekvatna komunkikacija daje rešenje koje stoji na raspolaganju svima - istakao je Milovanović.

Milovanović je podsetio da je u utorak u Beogradu održan sastanak sa predstavnicima osam udruženja proizvođača malina i naglasio da su "apsolutno netačne tvrdnje da su predstavnici proizvođača malina pozvani kod ministra (poljoprivrede i trgovine Dušana Petrovića ili kod premijera Mirka Cvetkovića".

- Pozvani su u Ministarstvo poljoprivrede i trgovine, bili su primljeni na sastanak gde smo im još jednom predočili rešenja koja stoje na raspolaganju i koja očigledno daju rezultat. I danas smo imali prilike da se uverimo u to i elaborirali smo o svim opcijama a neke od njih su uključene u zahtev poljoprivrednika - rekao je Milovanović.

Milovanović je poručio da je Ministarstvo poljoprivrede " spremno, kao što i čini praktično dva meseca, da omogući dijalog između ove dve strane koji će uz razumna rešenja biti primenjen i kao konačni rezultat imati cenu za 10 dinara višu od tžišne".

Rade Ljubojević, vlasnik hladnjače "Sirogojno Company" rekao je da je ta firma malinu otkupljenu u 2011. isplatila u toku i po završetku berbe, zaključno sa krajem avgusta.

Prema mišljenju Ljubojevića, isplaćena je cena koja je u skladu sa Pravilnikom o otkupu bila istaknuta na otkupnim mestima. Imajući u vidu da će uskoro biti zaključeni ugovori za prodaju maline "Sirogojno Company" će, posle završetka potpisivanja, napraviti obračun prosečne izvozne cene i obavestiti svoje kooperante koju visinu doplate im donosi raspodela po principu 51% za poljoprivredne proizvođače i 49% za fabriku, objasnio je Ljubojević.

Ovakva raspodela utvrđena je ugovorom između firme "Sirogojno kompani" i kooperanata i u potpunosti je poštovana i prethodnih godina, kazao je Ljubojević i dodao da bi, prema svim pokazateljima, kooperantima firme "Sirogojno kompani" sa premijama trebalo da bude isplaćeno još 10 dinara za malinu roda 2011. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.