NavMenu

Da li će oni dizajnirati paviljone za Svetsku izložbu 2027? – Alchemy Projects specijalizovan za EXPO otvorio filijalu u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 09:20
Komentari
Podeli
(Foto: Siniša Mali/ Instagram)
Alchemy Projects, vodeći pružalac specijalizovanih usluga isporuke projekata za ambiciozne kulturne i sportske projekte, najavio je otvaranje filijale u Srbiji.

Kako je preneo Business Insider, reč je o strateškom proširenju sa ciljem iskorišćavanja značajnih mogućnosti predstojeće izložbe EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd.

U saopštenju se navodi da je Alchemy Projects doo, kako se zove beogradska firma, spreman da svoju stručnost prenese na rastuće tržište Srbije, a nova filijala će služiti kao centar za inovativna projektna rešenja, podržavajući rast i razvoj regiona u očekivanju EXPO-a.

- Uzbuđeni smo što ćemo uspostaviti snažno prisustvo u Srbiji, zemlji sa dinamičnim poslovnim okruženjem koji se brzo razvija - rekao je Ben Prajs, osnivač i izvršni direktor kompanije. - Specijalizovani Ekpo 2027 Beograd predstavlja jedinstvenu priliku da doprinesemo, ali i da imamo korisiti od ekonomskog rasta Srbije.

On je dodao da je Alchemy partner od poverenja vladama i klijentima iz privatnog sektora širom sveta.

- S obzirom na naše veliko iskustvo u radu za vlade i zemlje učesnike na svetskim i specijalizovanim izložbama od 2010. godine, posvećeni smo pružanju rešenja po meri koja zadovoljavaju jedinstvene potrebe Beograda i naše međunarodne baze klijenata - izjavila je Kristin Losekat, izvršni direktor projekta.

Alchemi Projects doo će, kako se ističe, ponuditi kompletan paket primarnih ugovora, projektovanja i izgradnje, predstavljanja klijenata, upravljanja projektima i savetodavnih usluga uključujući strateško planiranje, studije izvodljivosti, razvoj business case studija i upravljanje rizikom.

- Iskorišćavanjem lokalnih talenata i negovanjem saradnje sa srpskim preduzećima i institucijama, Alchemy Projects doo ima za cilj stvaranje pozitivnog uticaja i izgradnju trajnih odnosa unutar zajednice i sa ključnim međunarodnim učesnicima EXPO izložbe – navodi se u saopštenju kompanije.

Uoči sajma, Alchemy Projects doo planira da bude domaćin serije događaja umrežavanja kako bi se sarađivao sa lokalnim zainteresovanim stranama i delio najbolje prakse u industriji.

- Nova filijala je sada potpuno operativna i spremna da podrži projekte u različitim sektorima, uključujući infrastrukturu, kulturu, sport i još mnogo toga. Alchemy Projects doo trebalo bi da postane ključni igrač u infrastrukturnom pejzažu Srbije – zaključuje kompanija koja filijale ima u Velikoj Britaniji i SAD.


U njihovom portfoliju je UAE paviljon EXPO 2020 Dubai, paviljon Velike Britanije za EXPO 2017 u Astani i paviljon SAD za EXPO 2025 u Osaki, a saraživaće i na dizajnu britanskog paviljona na istoj izložbi sledeće godine.

Prema podacima sa APR-a, firma Alchemy Projects doo osnovana je krajem maja u Beogradu, a kao stoprocentni vlasnik naveden je Petar Šukara, vlasnik beogradske računovodstvene agencije Aktiva sistem.
Firma Alchemy Projects doo je pre nekoliko dana otvorila bankovne račune u Srbiji.

Podsetimo, početkom juna Ministarstvo finansija Srbije raspisalo je konkurs za dizajn nacionalnog paviljona Srbije na izložbi EXPO 2027, a rok za prijavu na tender ističe danas.

Nakon toga i preduzeće EXPO 2027 doo raspisalo je tender za idejna rešenja, razradu i produkciju sadržaja tematskih paviljona "Moć igre" i "Igra(j) za napredak" u okviru manifestacije.

B. P.
nacionalni paviljon Srbije EXPO 2027 Surčin
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.07.2024.  |  Saobraćaj

GSP i zvanično zaključio ugovor o nabavci 25 novih tramvaja sa turskom kompanijom Bozankaya - Isporuka prvih vozila za 12 meseci

GSP Beograd objavio je na Portalu javnih nabavki i zvanično Obaveštenje o dodeli ugovora o nabavci 25 novih tramvaja turskoj kompaniji Bozankaya Otomotiv. Ukupna vrednost je nešto više od 7,8 milijardi dinara, odnosno 67,3 mil EUR bez PDV-a, ili oko 81 mil EUR kada se PDV uračuna. To je, po vozilu, 3,23 mil EUR. Kako je ranije objavljeno u odluci o dodeli, rok za isporuku prvog lota od minimum dva vozila je 12 meseci, a rok za isporuku

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.