NavMenu

Ekskluzivna aukcija: Prodaje se jedinstveno zemljište za razvoj u Istri

Izvor: PR Ponedeljak, 17.06.2024. 09:07
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Colliers u saradnji s Illyrian Land Funds, vlasnikom zemljišta, najavljuje aukcijski proces prodaje zemljišta za razvoj u Istri, Hrvatska.

Ovo impresivno zemljište za razvoj prostire se na čak 1.603.903 m² i predviđeno je za projekte mešovite namene. Nalazi se u blizini grada Vodnjana, koji je udaljen samo 15 minuta vožnje od morske obale. Što se tiče razvojnog potencijala, moguće je razviti čak 2.500 kreveta. Projekt zamišlja razvoj turističkog resorta mešovite namene, uključujući hotele, vile i golf terene. Upravo kombinacija raznih sadržaja, golfa, SPA, konferencijske i gastronomske ponude i luksuznog smještaja, ovom projektu daje odlične temelje za razvoj višesezonske destinacije.

- S obzirom na lokaciju i značajan razvojni potencijal zemljišta, ova aukcija predstavlja rijetku priliku za investitore da ostvare značajan utjecaj i razvoj u jednoj od najatraktivnijih i najekskluzivnijih turističkih regija Hrvatske - rekao je Ivan Laljak, rukovodeći investicionih transakcija u Colliers Hrvatska. - Uzbuđeni smo što možemo posredovati u prodaji ovog jedinstvenog zemljišta i radujemo se projektima koji će proizaći iz njega.

Illyrian Land Funds angažovao je Colliers kao ekskluzivnog savetnika za prodaju. Vlasnik prodaje 100% vlasničkog udela u ovom zemljištu i to putem organizovanog aukcijskog procesa, koji vodi Colliers.

(Foto: Colliers Hrvatska)

Hrvatska privlači sve više internacionalnih investitora

Hrvatska kao vodeća turistička destinacija, s potražnjom znatno nadmašuje ponudu kvalitetnih turističkih projekata. Beleži se sve veći interes stranih investitora i developera za razvoj turističkih projekata, kojima je jedan od kriterijuma i veličina projekta, a u Hrvatskoj ih nema mnogo. Zato bi ovaj projekat, s obzirom na veličinu, razvojni potencijal i lokaciju, mogao privući veći broj stranih investitora i developera kojima je Hrvatska već duže vreme na investicionoj karti.

Ono što dodatno doprinosi interesu je svakako činjenica da je turizam jedan od glavnih grana hrvatske ekonomije, s približno 20% udela u BDP-u. Hrvatska privlači preko 90 miliona turističkih noćenja godišnje, a gosti nam dolaze najčešće iz Nemačke, Slovenije i Austrije. Svakako je zanimljivo da s 206 nautičkih luka i 85 marina, posedujemo čak 40% globalne flote nautičkih čartera. Dodatna prilika za razvoj postoji u segmentu golf turizma, gde Hrvatska kaska za Evropom u vidu velikih golf terena, što otvara veliki potencijal u ovom sektoru.

Smešteno blizu grada Vodnjana, ovo zemljište se nalazi u srcu Istre - najrazvijenije turističke regije u Hrvatskoj. Istra je poznata po svojoj prekrasnoj obali, starim gradovima na brežuljcima i šarmantnim selima s vinogradima i maslinjacima. Sve te prednosti čine ovo područje atraktivnim i zanimljivim za domaće i međunarodne turiste. U 2023. godini, Istra je zabeležila preko 28 miliona turističkih noćenja, što potvrđuje njen status vodeće turističke regije u Hrvatskoj.

Illyrian Land Funds: Podrška održivom razvoju i ekonomskom rastu

Illyrian Land Funds je investicioni fond specijalizovan za razvojne projekte širom Hrvatske, Slovenije, Srbije i Gruzije. Svi projekti su usmereni na lokalni razvoj i održivo korišćenje resursa, nudeći priliku za privredni rast i unapređenje zajednice u svim područjima.

- Prodaja ovog zemljišta svjedoči o našoj predanosti poticanju održivog razvoja i gospodarskog rasta u ovoj regiji - izjavili su predstavnici kompanije Illyrian Land Funds. - Vjerujemo da ovo zemljište ima potencijal postati poznata i jedinstvena destinacija.

Fleksibilnost razvoja ovog zemljišta, sa svojim različitim zonama i značajnim kapacitetom kreveta, čini ga pogodnim za niz razvojnih opcija, od luksuznih hotela i ekskluzivnih vila do sveobuhvatnih turističkih resorta s golf terenima. Njegova velika površina, strateška lokacija i razvojni potencijal čine ga idealnim mestom za stvaranje vrhunskog resorta.

Svi zainteresovani investitori i developeri koji žele da učestvuju u aukcijskom procesu mogu poslati svoj iskaz interesa za učešće na email adresu ivan.laljak@colliers.com, nakon čaga će dobiti sve potrebne informacije za učešće u aukcijskom procesu. Dodatne informacije o samom procesu i zemljištu mogu se pronaći i na web stranici aukcije gde će moći da se prati sam proces.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.