Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.09.2011.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Poslovna inteligencija" predstavlja novu generaciju CPM rešenja u Adriatik regiji

(Foto: b)

Kompanija "Poslovna Inteligencija d.o.o", kao distributer za Adriatik regiju, predstavila je prvu verziju "CorPeuM platforme", nove generacije "Corporate Performance Management" (CPM) rešenja. CPM aplikativna rešenja pomažu organizacijama da poboljšaju izvršavanje zacrtanih strateških ciljeva.

Sprovođenje strategije uvek je jedan od najvažnijh ciljeva uprave svake organizacije. Različite ankete otkrivaju da, iako su organizacije efikasne u strateškom planiranju, u proseku samo 63% planova bude na kraju realizovano, zbog propusta u izvršavanju strateških donetih ciljeva.

"CorPeuM aplikativno rešenje", predstavljeno početkom ovog meseca, razvio je međunarodni tim priznatih CPM stručnjaka čiji je cilj bio dizajnirati aplikaciju daleko napredniju od postojećih rešenja.

"CorPeuM" je platforma namenjena "Cloud computing-u", koja se češće unajmljuje nego kupuje. Visoke nabavne cene konkurentskih rešenja, koje su tipične za IT industriju, zamenjuju se prihvatljivim mesečnom najmom. Mnoge organizacije su investirale u softver koji je nekorišćen i predstavlja gubitak. Sa "CorPeuM platformom" tog rizika nema.

Zajedno s "CorPeuM platformom", "Poslovna Inteligencija" će implementirati i "CorPeuM pristup", koji kombinuje najnovija razmišljanja u praksi upravljanja s modernim tehnologijama. Te tehnologije pomažu organizacijama pri prelazu s tradicionalnog procesa planiranja na neprekidni proces planiranja, koji je prikladniji današnjem izuzetno promenjivom poslovnom okruženju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.